Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groepen 8 : verhalen uit de oorlog12 jaar oud en het land is in oorlog.....wat moet je doen en waar moet je heen?
De groepen 8 kregen vandaag bezoek in de klas van mevrouw Aarts; zij kon uit eigen ervaring vertellen over haar belevenissen als joods meisje tijdens de oorlogsjaren in Nederland. Omer, Sagar, Shayma en Sevinc schreven er een verslag over.

 Er kwam een vrouw die heette mevrouw Aarts:
die mevrouw vertelde alles over haar leven in het klein over wat ze meemaakte in de twee de wereldoorlog en wat er allemaal moest gebeuren om niet gepakt te worden door de Duitsers. En haar vader die was vertrokken naar andere land en daar na weer haar vader terug heeft gevonden. en ze was joods maar in deze tijd is het niet belangrijk maar wel vroeger en je kan er niets aan doen dat je een joods meisje of jongen was want god maakt je en je kan niet terug om te veranderen dus daarom was het heel belangrijk in die tijd als je jood was.
�mer en Sagar 8s en 8cDonderdag 15 Mei
Op Donderdag kwam er een joodse vrouw genaamd Mevrouw Aarts. Ze kwam vertellen over het Tweede Wereld Oorlog die ze namelijk zelf mee had gemaakt. Over haar leven als 12 jarige joodse meisje, die ondergedoken had en gevlucht naar Zwitserland. En later toen de oorlog voorbij was , was ze veilig terug naar Den Haag,om daar een nieuwe leven te beginnen.

En inmiddels nu getrouwd is en een dochter heeft die 50 jaar oud is. En ze heeft klein kinderen.
En nu is Mevrouw Aarts 79 en wordt in September 80 jaar oud.
En dat was het dan! Shayma & Sevinc uit 8s!