Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DIVALI lichtjesfeest 2007Afgelopen week was het DIVALI, het lichtjesfeest. De lichtjes van Divali staan symbool voor de overwinning van het licht op de duisternis, van het goede op het kwade. Overal in huis worden diya's aangestoken, wordt er gebeden en komen families bij elkaar op bezoek. Lees hier meer verhalen van leerlingen over hun eigen Divali-feest!

 

je bent klaar om 8 uurerror:Cannot open file "D:\internet\root\www\nldata\onzewereld\uimages\8b Aswand Soekhai.jpg". The process cannot access the file because it is being used by another process
we schrijven een verhaal over diwali
diwali is een lichtjesfeest, voor de hindoes je mocht geen vlees eten over diwali.
je kon een wens doen, en sommige kwamen van ons ook echt uit, je moet als het donker is de dia al aan hebben in alle kamers, en 2 grote bij onze god je bent klaar om 8 uur. 6uur moeten bijna alle dia's aan zijn. je zet er ��n in alle slaapkamers en in de badkamer en buiten voor de deur en als je een balkon hebt zet je daar ook ��n en ��n in de woonkamer en in de keuken. dit zijn de plekken waar je ze moet zetten, hidoes zeggen tegen elkaar op diwali shubh diwali.

en dan hebben we lekkere eten. zoals : bara, roti ladhoe, parsaat, khora, en zoetigheid
dit was het verhaal van ashwant & anish groep 8b


error:Cannot open file "D:\internet\root\www\nldata\onzewereld\uimages\4d Chandni Ramessersing.jpg". The process cannot access the file because it is being used by another processhet is leuk
ik had kaars in het in kom en toen had aan gestoken en toen had ik oferal geset en toen ik naarmijn tante toen gaat weg en naar bed het is leuk dag
groetjes aan de groepen1 2 3 4 5 6 7 8
chandni 4d


klannuin
kaarsen in een pot doen een soort klannuin en gingen het overal neerzetten.
we gingen biden bij got. bloemen zetten in een plant. het was leuk.
Andjeli Harpal 4d
smsjes chekken
Hallo ik heet kishan
en ik heb divali gevierd vrijdag 9 noveber.
eerst ging ik naar huis daarna ging ik even t.v kijken toen was het 17:45 uur toen gingen we zitten diya`s maken (lontjes)toen zetten we onze god liedjes op toen om 18:00 uur gingen we de diya`s aansteken met lucivers het aantal diya`s dat we hadden was 37 dat is erg weinig want in een 4 persoons huis staan er minstens 51 diya`s (er mag nooit een even getal dia`s staan) toen we de dia`s aan hadden gingen we bidden met rode bloemen in onze handen nu mog je vragen wat je wilden aan god GELUK......ETC.
m`n tante wa op bezoek gekomen.
we gingen toen alle diya`s in elke kamer zetten of ruimte behalve in de W.C. BADKAMER daaran gingen we lekker eten daarna gingen we smsjes chekken iedereen ging het chekken want op divali krijg je veel smsjes van anderen.
we gingen heel de tijd een beetje een olie in de Diya`s doen dat je langer brande want hoe langer je diya`s branden hoe beter.toen gingen we slapen het was 00:30 toen waren aale diya`s uitgebrand normaal blijf ik tot 3 uur `s nachts.
--------------------------------------------------
error:Cannot open file "D:\internet\root\www\nldata\onzewereld\uimages\7b Kishan Djasai.jpg". The process cannot access the file because it is being used by another process DE BETEKENIS VAN DIVALI EN NOG WAT GEPRAAT.
bij divali nodig je de god LAKSMI UIT
dat is de god van geluk
een week van tevoren ben je helemaal vegetarisch en ga je je huis schoon maken dat is niet even je kamer afstoffen maar alle kozijnen vegen deuren schrobben het is belangerijk dat iedereen mee doet met de schoonmaak want dat is een traditie voor de rest mag je geen VLEES geen EI geen eiwitten in koek bijvoorbeeld maar je kan toch wel een weekje zonder dat.
het was erg leuk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


geen ei en vlees
diwalie is een lichjes feest en dan heben we een soort kom en daar zit een soort olie in en watjes in en daarna steeken we ze aan en dan gaan we bide en een week vantevooren mag er geen ei en vlees gegeten woorden enje mag de lichjes niet self uit maaken
viresh 5b

shubh diwali!

Kijk hier naar VIDEO: DIVALI feest van SchoolTV BeeldBank