Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zoek naar een school.....Het laatste schooljaar voor de leerlingen van de groepen 8; waar ga je naar toe? Met de tram en de bus bezochten ze met de meester en juf verschillende scholen. Wat ga je kiezen of wat past bij jou? Kennismaken met de docenten, een rondleiding en meedoen met allerlei nieuwe lessen.....met links naar veel VO-scholen!

 


...Edith Stein College......Diamant College...Corbulo College...Wellantcollege...
De Populier...Scholengroep Den Haag ZuidWest....Zandvliet College...Haagse Colleges...


ik wil heel graag naar wateringse veld college
want het is een hele goede schhol en mooi
sewal 8d

Ik wil heel graag naar diamant college maar nog een jaartje wachten
Doei en veel suc6 met jullie adviezen........
Salma 7d

Hallo ik ben Aghaaz,Ik was naar het Corbulo college geweest.
's Ochtens vertrokken we van school naar de bus,het was koud en de bus was laat.Het was een leuke school.We gingen autobanden verwisselen met een overal , je had ook een speciaale zeep het leek of je zand smeerde.Maar,toen gingen we naar het onderwerp Metaal, ik maakte een kaars standaard.En we gingen ook naar de les Eelectro, we hadden daar ons eigen motor gemaakt. We hadden ook eten gekregen broodjes met hagelslag en chocomelk.En daarna gingenwe naar Houtbewerking we hadden een kistje gamaakt.
En,toen kwamen we terug.
Aghaaz 8cHallo allemaal ik ben Imad en ik ben gisteren naar het Corbulo College gegaan.Toen wij daar aankwamen met de bus.Kregen wij een lunch.Tijdens die lunch stelden de jufrouw zich voor aan de groep,toen wij klaar waren met eten begonnen wij aan de lessen van de kinderen uit de 4de dat was leuk.Want de kinderen uit de 4de mogen meer dingen doen dan de kinderen uit de 1ste t/m 3de.Wij begonnen met banden verwisselen en we mochten zelfs achter het stuur.daarna hadden we metaal ik maakten een kopje waar een kaars in kan het was heel leuk.Toen hadden we het vak hout we moesten een bakje maken van hout met alerlij machines.Maar het aller leukste was elektro we mochten een wind molen maken met een baterij en na afloop aten we broodjes met kaas.
Imad 8cWe gingen naar het Corbulo College. We gingen ook met kinderen uit een andere school mee. We kwamen aan op het Corbulo College.Daar stonden de directeuren op ons te wachten om ons te verwelkomen op het Corbulo College.Onze begeleider bracht ons naar de MOTOR afdeling.We kregen eerst een overal aan. Ze leerde ons eerst de vaardigheden van een auto. Toen gingen we eerst de auto op krekken en daarna hebben we de auto banden verwiselt.En we keken ook naar de motor van de auto waar we mee bezig waren.Onze handen waren helemaal vies. We ginge terug naar de klas met onze begeleider.
We kregen te drinken en te eten. We ginge toen met onze begeleider naar de volgend les. Daar leerde we hoe we met metaal moeten werken.We bogen een stuk metaal uit en maakte daarvan wakciene ligt houder van.Daarna ginge we weer naar de klas. daar kregen we weer te eten en te drinken.we ginge weer naar de volgende les. dat was HOUTBEWERKING.Daar lerden ze ons hoe we moeten omgaan met hout.Ze lieten alle machines zien die ze hadden.Ze leerden ons hoe we een hout kistje moeten maken.Daarna gingen we weer naar de klas.En daar na gingen we naar TECHNIEK daar leerden ze ons hoe we met elektrischiteit moeten omgaan. We hadden nodig een baterij,machneet en een koper draad we legten de baterij op de machneet en van een koperdraad maakten we een vorm die zette we op de paterij en daardoor ging het koperdraad drijen. En daarna gingen we een kwartiertje buitenspelen. En toen reden we weer terug naar school.
Chaimae en Imane 8a
Nog even rondkijken op de scholen?
Klik hier verder naar de websites!

...Edith Stein College......Diamant College...Corbulo College...Wellantcollege...
De Populier...Scholengroep Den Haag ZuidWest....Zandvliet College...Hofstad College...Haagse Colleges...
customisable counter