Een robot in de klas?
Meester Henk ging in de vakantie samen met een aantal kinderen van groep 5b
naar het Museum voor Communicatie in de Zeestraat in Den Haag.
Ze waren speciaal uitgenodigd om een hele nieuwe robot te zien: PEBBLES.

 

.
PEBBLES is een moderne robot afkomstig uit Canada,die het zieke kinderen mogelijk maakt de lessen op school te volgen terwijl ze thuis of in het ziekenhuis zijn. De speciale tentoonstelling werd officieel geopend door Burgemeester
Deetman, de ambassadeur van Canada en de kinderen van Basisschool Onze Wereld.
.

.
De leerlingen van 5b mochten voor de demonstratie in het museum even in een klas zitten met de robot. Op het scherm zag je een ziek meisje in bed. Bij het bed van het meisje, aan de andere kant van de expositie, stond ook zo´┐Żn robot.
Met een afstandsbediening kon ze zo rondkijken in de klas, luisteren, praten en zelfs haar (robot) hand opsteken!
.


.
Ziezon, het netwerk Ziek zijn & Onderwijs, heeft de robot naar Nederland gehaald. PEBBLES is inmiddels al op een aantal scholen geweest. In de meivakantie van 26 april t/m 11 mei is de robot te zien in het Museum voor Communicatie in de Zeestraat in Den Haag.
.

.
Na de opening was er voor alle kinderen nog limonade en in het restaurant van het museum konden ze samen kijken naar de magische goochelaar Karlijn. Daarna heeft meester Henk alle kinderen weer terug naar huis gebracht. Een leuk dagje!
.

Terug naar het Onze Wereld Website Archief 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.