Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shubh Diwali...Divali Lichtjesfeest!Vlak na de herfstvakantie het DIVALI lichtjesfeest...waarom vier je Divali, wat vier je dan eigenlijk en wat ga je dan doen? In het komende WERELDNIEUWS een videoverslag. Wat weet jij over DIVALI? Typ hier alvast op de website je eigen
verhaal over het DIVALI Lichtjesfeest. Shubh Diwali!

 Ik wens alle kinderen ,ouders /verzorgers , meesters en jufs die Divali vieren
een SUBH DIVALI .
Meester Ton


DIVALI OPTOCHT

Dinsdag 25 oktober was er een optocht met lampionnen vanaf het Paul Krugerplein naar het Spuiplein. Divali moet uitgebreid gevierd worden! Naast lampionnen was er ook een prachtige praalwagen met zang en muziek. Op het Spuiplein werd de opening verricht door burgemeester Jozias van Aartsen. Samen met de ambassadrice van India werd een diya aangestoken. Daarna waren er nog optredens met de Diamonds 2000, Berry Damrie , Arth of Living en Ashiq Brothers.
Foto's zijn te zien op Transvaalkwartier.nl en video in het komende WERELDNIEUWS!


Wat weet jij over DIVALI? Typ hier op de website je eigen verhaal over het DIVALI Lichtjesfeest. Shubh Diwali!
Bericht
Naam en groep

Berichten zonder afzender worden niet geplaatst dus vermeld wel je naam en groep!
Je eigen IP computer-internet-adres wordt automatisch mee verzonden.


DIVALI LICHTJESFEEST

Traditioneel is DIVALI bekend als "Het feest van het licht". Er worden kleine lampjes (diya's) aangestoken. Deze lampen zijn gemaakt van klei, waarin de lichtjes aangemaakt worden met als brandstof geklaarde boter, ofwel Ghee. Dit geheel heet de Dia. Deze aangestoken Diya's worden in elke ruimte van de woning neergezet.Diwali is voor iedereen. Maakt niet uit voor jong en oud.Dus iedereen mag er aan mee doen.Diwali is een soort feest voor Hindoes.Het is een belangerijke feest, en ook een soort grote feest.Zoals:Kerstmis.Zo is Diwali ook een feest.In alle landen vieren mensen Diwlali.Het vieren van dit feest gaat gepaard met het nuttigen van zoetig eten. Echter in het buitenland steekt men daarnaast ook vuurwerk af. Divali is een vrolijk feest en wordt vaak gevierd in gezinsverband. Het is een feest voor iedereen, voor jong en oud, man en vrouw, arm en rijk.Divali wordt gevierd om het licht te verwelkomen in het leven. Licht wordt namelijk altijd wordt geassocieerd met succes en hoop.Diwali vier je als de zon niet meer schijnt.Dus als het zondsondergang dan is het lekker donker.En dan maken ze kaarsjes aan.En als het mag gaan mensen POOYA doen.Dat is Bidden.En als dat gedaan is dan maken ze lekkere dingen.Ook zoete dingen.Zoals Bara, Rotti,En nog veel meer.
WERELDNIEUWS DIVALI VIDEO:
DIVALI viering in een tempel (mandir) op de Regentesselaan, in de winkel op de Paul Krugerlaan en thuis...Meer weten over het Lichtjesfeest?
VIDEO: DIVALI feest van de SchoolTV BeeldBank

Meer informatie op de DIVALI websites:

Diwali feest Wikipedia
Diwali festival
Diwali feesten
Diwali almanak

shubh diwali!

customisable counter