Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zoek naar een school.....Het laatste schooljaar voor de leerlingen van de groepen 8; in kleine groepjes gingen ze op zoek; met de tram en de bus bezochten ze met de meester en juf verschillende VO-scholen. Wat ga je kiezen of wat past bij jou? Op elke school maakten ze kennis met de docenten, kregen ze een rondleiding door het gebouw en deden ze mee aan proeflessen HipHop, beeldende vorming, biologie of samen aan een auto sleutelen.
Met links naar veel VO-scholen!

 


Het was echt leuk
Merve 8 b

dat was echt leuk
mounir 8b

Het was heel leuk op het diamant college vooral het dansen!!
assia el 8d

een paar kinderen van de groepen 8 zijn gegaan naar het diamand college daar hebben ze mogen kiezen of ze wouden hiphoppen of beeldende vorming (tekenen) wat deden we ? we keken eerst naar een presentatie van meneer boerkamp over de school. wiskunde: we kregen een lesje wiskunde kregen we ook opdrachten in een map over eten moesten uitrekenen hoeveel het kost hoeveel gram je nodig hebt enz. daarna gingen we onze keuzeles doen en we kregen een liga koekje en een pakje fristi in de pauze. hip hop : heeft een dansje geleerd en samen gedanst op muziek. beeldende vorming : heeft een sooort kleine schilderij gemaakt met simpelen lijnen als een beroemde amerikaanse kunstenaar.
8bWij zijn dinsdag 17 januari schoolbezoek geweest toen ging ik met de bus naar het corbulo. We gingen ook met een andere school de Wegwijzer. we gingen met meester Olaf en juf Hayat we kregen rondleiding van de kinderen we gingen eerst gewoon lopen en kijken naar lokalen.Eerst gingen we naar elektronica,en gingen we lampjes proberen te maken. toen we klaar waren gingen we eten en drinken .Entoen gingen we naar de garage van de sgool waar jongens werken aan auto`s,ik en nog paar jongens deden wedstrijd .wie het eerst 4banden van een auto kan verwisselen wij wonnen . En toen gingen we naar metaal hadden we z`n kaarshouder maken met metaal en spijkers.Toen gingen we verzamelen en weer eten.toen gingn we buiten spelen en daarna gingen we weg!!
zakaria 8b

dinsdag waren we op scholen bezoek.We gingen lopend naartoe toen we daar kwamen.Gingen we eerst jassen tassen ophangen.Meester Wim ging ons in groepjes verdelen.We hadden informaties gekregen van meester bella.toen moesten we een teken maken toen het klaar was gingen we meester ranold hij gaf ons drama les we gingen spelen.rond 03:00 gingen we naar gym. Eerst hadden we optrekken daarna springtouwen,hinkelen naar overkant. Een het laatst hadden we balletje gooien weer vangen in 1 spel hadden we maar 33 seconden toen gingen we weer naar school.VOOR MIJ WAS HET EEN LEUKE DAG.
EINDE AYSENUR 8B

We waren 10 januari 2012 naar het Edith stein college geweest. We gingen met tram 6 naar de stad daar hebben we een kwatier gewacht op de volgende tram.Ondertussen gingen we gezellig praten.Toen tram 1 kwam gingen we instappen.We kwamen aan bij het Edith stein.Edith stein is een school dat probeert veel lessen in 1 klas te geven. We gingen in een klas waar we eerst wiskunde kregen.Daar vertelden ze wat de X-as en de Y-as is.Daarna kregen we pauze mochten we wat eten we kregen een pakje drinken van de school.Toen we klaar waren met eten kregen we Engels.We gingen een soort bingo spelen met engelse woorden.Tot slot kregen we een rondleiding in de school we zagen de mediatheek,kantine en de aula.Op de terug weg moesten we niet zolang wachten.
Ik vond het een leuk school.
onur 8bwe zijn dinsdag 17 Januari naar het Johan de Witt college gegaan. We zijn daar gegaan om de school te bezoeken. De school ligt in Zusterstraat. we zijn daar gekomen om kwart over negen.Daarna kwam een man.we werden verdeeld in twee groepen groepA en groepB.Toen zijn we naar twee klassen gegaan. groepA ging naar lokaal 104 en groepB is naar lokaal 111 gegaan. ik zat in lokaal 111 met groepB.We kregen daar een welkom van de begeleider.Hij vertelde ons over de dingen wat ze daar doen en zijn werk.Daarna was hij klaar en kregen we een rondleiding over de drie etage`s elke etage heeft een eigen kleur.Daarna hebben we geruild met groepA.Daar kregen we biologie.Daar hebben we gepraat over het lichaam van een mens.Daarna was de les klaar.Toen gingen we naar aardrijkskunde we gingen daar praten over aardbevingen,tsunami`s en vulkaanuitbarstingen.Toen was de les klaar en zijn we nog even de gymzaal gaan bekijken.Toen hadden we pauze en zijn weer terug naar school gegaan.
Zakaria.A Groep 8B


Nog even rondkijken op de scholen?
Klik hier verder naar de websites!
...Edith Stein College......Diamant College...Corbulo College...Segbroek College...Wellantcollege...De Populier...Scholengroep Den Haag ZuidWest...Johan de Wittcollege...Mariscollege...

customisable counter