Kinderboekenweek 2010... De TaalfabriekKinderboekenweek 2010; De Grote Tekententoonstelling.....in alle leerjaren werden grote striptekeningen gemaakt over De Taalfabriek....want daar gaan dagelijks heel veel letters naar toe en als iedereen goed zijn best doet, komen er prachtige woorden, zinnen en verhalen uit....alle leerlingen brachten tussen 11 en 15 oktober 2010 een bezoek aan De TaalFabriek! Klik verder voor verhalen, video en websites....
Komt dat zien...horen en lezen!

 Kinderboekenweek 2010; �BEELDTAAL�
De komende kinderboekenweek 2010 heeft als thema �Beeldtaal in kinderboeken�
Dat betekent dat er dit jaar meer aandacht zal zijn voor de illlustraties, plaatjes, prentenboeken en stripboeken. Basisschool Onze Wereld heeft deze maand als thema 'Teken Taal' Samen maken alle leerjaren een groot verhaal over de avonturen in de TaalFabriek.Heel, heel lang geleden waren er streepjes en rondjes, schuine streepjes,
puntjes, lusjes�.zouden het letters zijn? Ze wisten het nog niet�..He kijk het zijn echte letters�.hangt de B al in de boom bij de beer? En zie ik daar mieren met de letter M slepen? Drijft er een W in het water?
Alle losse letters worden gevangen door de Letterzetters ( met gele bouwhelmen op) dat is een hele klus! De V verdwijnt en valt telkens, De L loopt weg en de Z is zoek. Alle letters worden op vrachtwagens geladen en gaan naar de TaalFabriek. Daar worden alle letters uitgeladen; met grote kranen en op een lopende band komen alle letters de fabriek binnen. Het is er heel druk!In de TaalFabriek zijn veel mensen aan het werk; klinkers en medeklinkers gaan naar aparte kamers, lidwoorden worden gemaakt en ingepakt. Er staan veel dozen klaar waar alle woorden in moeten�. De Dikke Direkteur van Daalen loopt geregeld door de TaalFabriek. Gaat het goed met alle woorden? Als de letters even verkeerd staan wordt hij boos en stuurt hij alle letters weer terug.
De letterzetters in de TaalFabriek maken soms fouten of verzinnen zomaar eigen woorden.
Daar kan de directeur niet tegen!
Bij de uitgang van de TaalFabriek staan de vrachtwagens alweer klaar.Daar worden alle woorden nog een keer gecheckt door de Dikke Directeur Van Daalen. Kleine dozen vol kleine woorden, grote opleggers en containers voor hele lange en/of moeilijke woorden. Bij woorden als�. orthodontist, kliklaminaat, basilicum of voetzoeker, stopt de directeur er soms een gebruiksaanwijzing bij. Je weet maar nooit. En waar gaan alle woorden naar toe? Ze worden afgeleverd bij de drukkerij waar de krant wordt geschreven, ze gaan het internet op, in gesprek met elkaar, naar de scholen, verkeersborden, brieven, en��de mooiste woorden gaan naar schrijvers en tekenaars die er weer boeken van maken! Heel veel boeken....Na afloop van onze eigen tentoonstelling in de TaalFabriek gaan alle tekeningen naar het Atrium in het Stadhuis in Den Haag. Daar is op zondag 17 oktober de grote Kinderboekenmarkt met veel schrijvers, muziek en voorstellingen...en de toegang is gratis! Alle grote tekeningen komen in het Atrium te hangen.

Website Kinderboekenweek 2010
Website Kinderboekenmarkt Atrium Den Haag
Video over de TaalFabriek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.