Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FIRST LEGO LEAGUE wedstrijdenAl een aantal weken is meester Rien en meester Joel samen met een aantal leerlingen uit de groepen 7 aan het programmeren in Mindstorms en aan het bouwen met LEGO. Zaterdag 1 december 2007 waren de internationale wedstrijden; alle deelnemers van de FIRST LEGO LEAGUE kwamen samen in de Haagse Hoge School. Enes uit groep 7b schreef een verslag van deze bijzondere dag.

 De FLL (FIRST LEGO LEAGUE )is een internationaal project voor 9 t/m 14 jarigen waar aan 60.000 kinderen van over de hele wereld meedoen. Het doel is om kinderen in wedstrijdverband enthousiast te maken voor techniek en technische beroepen. Het LEGO materiaal dat bij de opdrachten gebruikt wordt (LEGO Mindstorms) spreekt bijzonder tot de verbeelding. Niet alleen bouwen maar ook programmeren!WIJ ZIJN MET DE KINDEREN UIT GROEP 7B EN 7C NAAR DE HAAGSE HOGE SCHOOL GEGAAN MEESTER JOWEL GING ONS HELPEN. MEESTER RIEN EN MEESTER JOWEL GINGEN ALLES REGELEN VOOR ONS .
EERSTE WEDSTRIJD WAS HET NIET GELUKT MAAR WE HADDEN 48 PUNTEN GEKREGEN VAN DE SCHIJTSSRECHTER.DAN WAREN WIJ OOK BLIJ .DAARNA MOESTEN WE KWART OVER 12 IETS OVER ONS ROBOT VERTELLEN AAN DE JURJ'S.
DAARNA GINGEN WE FOUTEN VERBETEREN. TWEEDE WEDSTIJD GINGEN WE SPELEN HET WAS TOEN IETS BETER GEGAAN WE HADDEN 88 PUNTEN GEKREGEN. DAARNA HADDEN WE EEN PRESENTATIE OVER GROEN ENERGIE WE GINGEN AAN DE MENSEN VERTELLEN NAAR WAAR WE WAREN GEGAAN.
ZE HADDEN EERST EEN VRAAG AAN KUBRA GESTELD EN OOK AAN MIJ EN KISHAN EN ERTUGRUL GEVRAAGD. WE HADDEN EEN FILMPJE GEMAAKT DANK ZIJ MEESTER THEO.
WE WAREN DE DERDE MET HET PRESENTATIE MAAR WE HADDEN GEEN BEKER GEKREGEN.DAARNA GINGEN ERTUGRUL EN IK EN KISHAN EN KUBRA PROGRAMEREN ALLES WAS GELUKT MAAR BEHALVEDE OLIVATEN EN MAIS EN DE TREIN LUKTE NIET DE REST ALLES.
HET WAS TIJD KUBRA EN ERTUGRULGINGEN NAAR DE TAFEL DE PIEP GING HET WEDSTRIJD WAS BEGONNEN DE SATALITE WAS GELUKT DAARNA GING DE ROBOT NAAR DE HUI HIJ HAD DE ZONNEPANEEL NIET OP HET DAK GEPLAATS TOEN GING HET TERUG NAAR DE BASIS DAARNA GING HET NAAR DE WINDMOLENS DAT WAS GELUKTDAARNA GING NAAR HET BASIS TOEN GIN DE DAM TUSSEN DE HUIZEN DAARDOOR OOK PUNTEN GEKREGEN DAN WAS HET KLAAR.


DAARNA GINGEN WE NAAR APPIE VAN HET HUIS ANUBIS WE GINGEN HANDTEKENIG VRAGEN HIJ HAD AAN ONS ALLEMAAL HEM HANDTEKENIGGEGEVEN DAARNA GING IK EN APPIE OP DE FOTO DAARNA GING KUBRA MET APPIE.
TOEN WAS HET TIJD OM BEKERS EN MEDALJES TE GEVEN.
ENES UIT GROEP 7B

VIDEO Lego opdracht Groene Energie Power Puzzle (onderdeel van de presentatie)