Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onderwijs in NicaraguaHoe zit het met het recht op onderwijs en hoe is dat in Nicaragua? De groepen 8 kregen hierover een film en een voorstelling te zien door theatergroep MOVIP helemaal uit Nicaragua. Basisschool Onze Wereld kreeg een kleurige wandschildering aangeboden; die krijgt een mooi plekje in school! Klik verder voor foto's, verhalen, links over de stedenband en informatie over het onderwijs in Nicaragua.

 Wij vonden de voorstelingen heel erg leuk . We koned er niet zoveel van verstaan (alleen vanesa kon het verstaan) we vonden het ook heel leerzaam , en ook zielig voor de mensen die daar wonen
Laila,Selma,Kubra,Vanesza 8aDe voorstelling van de theatergroep MOVITEP uit Nicaragua was...SUPER GAAAFF!!
ze konden heel goed acteren!!
en...er was zeker een knapperd erin!(yeeeeee!!!!!) maar jah.. ze zijn weg!:( maar het was super gaafff!!!
BYE BYE Shayma uit groep 8s


Hallo lezers..
Vandaag zijn we ongeveer 10 uur naar een tentoonstelling gegaan bij de aula..Er waren mensen die gingen optreden voor ons.. die mensen hadden een tentoonstelling gedaan over: VERPLICHT ONDERWIJS.! Ik vond het heeel erg leuk want af en toe gingen ze Nederlands praten terwijl ze geen Nederlands kunnen praten.Want ze komen uit: Nicaraqua..Ze gaan naar BIJNA elke school in Nederland optreden Lief he?.. Ik zou hun echt wel een 10+ geven! En Op Het laats gaven we hun allemaal bloemen..En daar waren ze heel erg blij mee.. omdat ze nooit iets hebben gekregen..
Ik vond het normaals heel erg leuK..!!
Ik ga maar weer Liefs .
Ikram 8cDe tekeningen zijn gemaakt door Natalka uit groep 8s....de theatergroep is een koffertje vergeten, die wordt nog opgehaald. De tekening doen we er natuurlijk bij!

We keken naar een voorstelling over Nicaraqua. Het ging over dat kinderen die naar school konden gaan wouden niet
en kinderen die juist niet konden gaan wouden naar school gaan.
Ze spraken Spaans.Ze hadden andere kleren aan.We keken eerst een filmpje over de kinderen in Nicaraqua.Een meisje had een keertje tomaten aan het verkopen toen kwam een mevrouw ze wou alles kopen en nog meer ze zei ga jij de rest maar halen.Ik woon hier ze liet haar huis zien en de meisje gaf al haar geld en tomaten en parika enz aan de mevrouw toen ze terug kwam was de vrouw er niet en klopte bij de huis aan.Een meneer zei dat er niemand woonde.En ze bartstte in tranen uit.En durfde niet naar huis, omdat dan haar ouders boos zouden worden.
Na de filmpje kwam er een meneer met snor hij speelde gitaar.
Een meisje zat te spelen met een hoelahoep.De man pakte haar hoelahoep en ze trokken en trokken en de meisje had haar hoelahoep weer gepakt.Ze ging naar huis.
Haar moeder zei dat ze naar school moest maar ze ging niet.
Toen kwamen er familie op bezoek. Ze bleef thuis.
De meisje had een soort van vogel in haar hand.En ze deden alsof ze gingen vliegen met z'n allen.
Aan het einde kregen ze bloemen van meester Victor.
Ze waren heel blij:D:D:D ,want ze hadden voor het eerst iets gekregen.We mochten een paar vragen stellen.Als je naar de site van onzewereld gaat heb je een paar links>>..
Daar lees je er meer over De groeten van 8B
Ebru en J�liiDee��,, 8b


Nog meer zien en weten over de theatergroep, de stedenband, Nicaragua en Juigalpa?
Klik hier verder op de websites!


Informatie over de theatergroep
Informatie over de stedenband met Den Haag
Estili naar school
Estili naar school DE FILM