Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar komt de schoolmelk vandaan?Waar komt de schoolmelk vandaan? Leerlingen uit de groepen 7 gingen op onderzoek uit....samen bezochten ze een boerderij bij Stompwijk. Daar lopen echte koeien rond en nog veel meer beesten. De boer en de boerin gaven een rondleiding door de stallen en lieten zien hoe de koe gemolken wordt....daar komt heeeel veeeeel melk uit! Kijk ook naar de video bij het WERELDNIEUWS!

 hallo, wij zijn chaimae,suna,ulkunur,aleyna.s.

wij gingen afgelopen woensdag naar de boederij in stompwijk, het was een leuke reis maar er gingen wel een paar dingen fout maar het was voor de rest heel leuk we gingen op het eind melk en kaas eten!!!!!!

we leerden wat de koeien per dag eten en hoeveel een koe weegt en hoe je koeien kan melken datkan via de uier of door een melkmachine het was leuk om te zien hoe koeien gemolken worden de uier was warm en zacht en we zagen paarden die hoofden waren enorm en we mochten cavias vasthouden en we hadden een kalf gezien die op onze meester de hand ging zuigen en we zagen konijnen maar die mochten we niet pakken want die waren te groot en op het laatst mochten we op de tractor en toen gingen we naar school maar onderweg gingen veel kinderen slapen want ze waren moe en we zagen op de boederij bolsters de meeste kinderen hadden een paar bolsters opgaraapt en toen waren weer op school en gingen we naar huis.
chaimea,suna.aleyna s groep:7bIk ging woensdag 29 september naar de boerderij Hollandse Hoeve in Stompwijk, Het was heel leuk. Er waren dieren zoals: paarden,koeien,kalfjes,cavia's en konijnen. We mochten aan een speen trekken, het voelde zo zacht. En toen de boer (Ari) de koe ging melken was die melk zo warm. We mochten de melk drinken van de supermarkt en van de koe, en toen was die van de koe lekkerder. op het laatst gingen we in zo een aanhanger van de traktor en toen ging boer Ari de traktor besturen.
EINDE!!
Smahane 7a


We gingen op woensdag 29 september naar de boerderij in Stompwijk.Het was heel leuk daar.We gingen naar dieren kijken:koeien ,paarden, caviia, konijnen. Het leukste dat we deden was in een tractor en aan de achterkant van de tractor was er een soort open plek waar we met iedereen in gingen staan en lekker door de wei in rijden.Meneer Arie ging ons rijden met de tractor.
ozlem en yusuf 7dhallo ik ben shendrik en ik was met 5 kideren uit me klas en 6 kinderen uit de andere groep 7. We waren naar de boe-derij geweest in zoetemeer.En we hadden koeien,kalfjes,kavia,konijnen en paarden gezien.En we mochten de uiers van de koe voelen en we gingen in een soort tractor rijden.
En het was heel leuk en we kregen ook kwis boekjes.
SHENDRIK 7CHoi ik ben merve . Wij gingen woensdag naar de kinderboederij in zoetenmeer.
Het was heel leuk . we mochten in een traktor.We zagen koeien , paarden en schapen .
Ik zag de jongste kalfje hij was echt schattig. En dit is mij verhaal
Merve Aslan 7c
Hallo ik ben Neira uit 7c.Ik ging naar de boerderij in zoetemeer juf marloes en meester jamal gingen mee we werden om kwart voor 9 opgehaald toen gingen we naar De la rey weg om naar de bus te gaan toen we bij de boerderij aankwamen gingen we ons eerst ontmoeten met een boer en boerin toen gingen we naar een schuurtje en daar gingen we even praten over de boerderij toen kregen we een rondleiding we zagen van alles: paarden,koeien,kalfjes,cavia's,konijnen enz.toen gingen we kijken hoe melk gemaakt word toen mochten we kaas proeven en 3 melken 2 uit de winkel een volle en een halfvolle en ook een van de boerderij wat net gemaakt was toen mochten we ook een ritje maken in een tractor en toen gingen we terug naar school.
Neira 7cKijk ook naar de video bij het WERELDNIEUWS!