Bijzonder Bezoek uit Japan! Op donderdag 2 oktober 2014 bijzonder bezoek op Basisschool Onze Wereld en van heel ver weg; helemaal uit Japan! Ze wilden graag weten en zien hoe er in Nederland wordt les gegeven en hoe je culturele activiteiten kunt organiseren...Meester John en meester Theo vertelden er van alles over en ze  kregen een rondleiding door de school. Welkom op Onze Wereld!

 

 

 

Hieronder een mooie brief van de leerkrachten helemaal uit Japan!
Wereldnieuws: Klik hier naar de video van het bezoek uit Japan!

heel erg dat julie er waren  melisa 5b

Vet cool! Ik had m'n handtekening op mijn hand  Shirien 7b

Het leuke is dat er ACACn leraar bij julie op school was waarmee ik heb gecorrespondeerd in de jaren 70, we waren toen 16. We waren penvrienden en ruilden spullen van Queen. Aanstaande zondag 5 oktober komt Shigehiko Yamano bij mij op bezoek in Doetinchem. Hoe leuk is dat? Dat is de eerste keer dat we elkaar in levende lijve zullen zien. Hij heeft zelfs nog een foto van mij bewaard uit die tijd.  groetjes, Louise uit Doetinchem

Viktorija en Vanesa en Viktorija en juffrouw Mieke ook heel hartelijk bedankt voor jullie hulp bij het ontvangen van de groep Japanse meesters en juffen. Ook door jullie werd hun bezoek aan Onze Wereld een groot succes! De vrolijkheid van kinderen, team en ouders zullen onze Japanse collega's niet gauw vergeten. Allemaal bedankt voor de gastvrijheid!   meester John Huiskens

Gelukkig was er ook een tolk bij die alles weer kon vertalen in het Japans...eerst mochten ze samen lunchen in de nieuwe schoolruimtes onder de gymzaal aan de Beijersstraat. De Japanse leerkrachten hadden ook geschenken meegenomen voor school. Daarna vertelde meester John  over alle kinderen en lessen op school.  In het Wereldtheater vertelde meester Theo over alle culturele activiteiten, het Cultuurmenu, CEES, de theaterschool en het kinderkoor en we gingen we samen door de school wandelen en kijken in de klassen.

Na een bezoek aan de klassen was het bijna 15.00 uur...de school gaat uit en de hele groep Japanse leerkrachten stonden samen buiten; ze hadden voor veel kinderen nog Origami vouwblaadjes meegenomen en vertaalden de namen van de kinderen in het Japans! Daarna bezochten ze samen een aantal naschoolse activiteiten; breakdance in de aula voor de groepen 8, Art-S-Cool voor de groepen 3 en tot slot samen dansen en zingen met meester Ger bij de theaterschool in het Wereldtheater!

 

Een feestelijke afsluiting in het Wereldtheater. De Japanse leerkrachten bedankten iedereen; alle leerkrachten en alle kinderen voor deze bijzondere dag.  Veel meer foto's en veel video van het bezoek helemaal uit Japan is te zien in het WERELDNIEUWS!

 

 

customisable counter


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.