Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kinderkunst in Bariok: Escher!In het Kinderkunstencentrum Bariok hebben de afgelopen weken leerlingen uit de groepen 5 en 6 van Basisschool Onze Wereld hard gewerkt; onder leiding van juf Lisa Kriener hebben zij zich laten inspireren door de beroemde kunstenaar Escher. Niet om zomaar zijn werk na te maken: de leerlingen moesten zelf aan de slag! Een druk bezochte en kleurrijke expositie in Bariok.

 Hallo allemaal,
Afgelopen maandag voor het laatst naar de kunstclub in het Bariok atelier met juf lisa.
We hebben hele mooie kunstwerken gemaakt geinspireerd door een schilder genaamd Escher. Deze laatste middag mochten de mamma's en papa's komen kijken. We hebben verteld hoe we alle weken hebben gewerkt aan onze kunstwerken en natuurlijk was er ook nog lekkere chips en limonade.Al met al een hele leuke cursus welke leerzaam was en heel leuk om te doen.
Sibel Dursun groep 5C


Het grafisch werk van de Nederlander Esscher is wereldberoemd en er is zelfs een museum met alleen maar werk van Escher in het Paleis op het Lange Voorhout in Den Haag. De uitdaging was om je wel te laten inspireren door Escher maar niet om zijn werk na te maken: de leerlingen moesten zelf aan de slag!Op de druk bezochte expositie waren de prachtige resultaten te zien. Na een korte uitleg door de kinderen over Escher, zijn werk en wat zijzelf ervan vonden konden de bezoekers onder het genot van een drankje en een hapje door de tentoonstelling rondwandelen met de jonge kunstenaars. Een inspirerende ervaring!

Meer weten? Klik hier op de websites!
Museum Escher in Den Haag
Escher Wikipedia
customisable counter