Groepen 8 naar het GeheugenPaleisLeerlingen van de groepen 8 bezochten het Nationaal Archief in Den Haag. Zelf papier restaureren, een bezoek aan de tentoonstelling 'Het GeheugenPaleis' en ze werden rondgeleid in het depot; 125 kilometer opslag van belangrijke documenten, brieven, dagboeken, scheepjournaals en verslagen uit de geschiedenis van Nederland.

 

Het Geheugenpaleis - met je hoofd in de archieven. De tentoonstelling presenteert de omvangrijke archiefcollectie op verrassende, vernieuwende en unieke wijze. Verhalen over bijvoorbeeld een Haags schandaal in de 18e eeuw, avonturen van een koopmanszoon in West-Indië of inburgeren in de jaren na de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand van originele documenten, foto's en kaarten wordt de bezoeker meegenomen langs verhalen die elk een stukje Nederlandse geschiedenis belichten.

Meer zien of weten? Klik hier door naar de website van het Nationaal Archief.
Of kijk in het grote archief van het Geheugenpaleis op gahetna.nl.  


customisable counter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.