Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En dat vieren wij......HAPPY HOLI 2009!Ook dit jaar zal het HOLI feest uitgebreid worden gevierd in Den Haag! Op woensdagmiddag 11 maart 2009 is er een groot poederfeest in het Wijkpark Transvaal, een kleurrijke optocht door de wijk en veel muziek en dans op verschillende podia.
En wat ga jij doen op het HOLI feest? Typ hier je eigen verslag!

 

HAAGS HOLI FEEST IN WIJKPARK TRANSVAAL

Woensdagmiddag 11 maart van 12.30 uur tot 18.00 uur wordt het Haagse Holifeest gevierd in het wijkpark Transvaal met een optocht door de wijk en een spetterend en vooral muzikaal swingend podiumprogramma! Toegang gratis!
Subh Holi allemaal !
Het Holifeest is een lentefeest en zie .....het zonnetje schijnt heerlijk ! Zojuist kwam meester Theo lekker gekleurd terug uit het Wijkpark . Hij zag er goed uit.VEEL PLEZIER !!!!
Meester Ton


ik vind holi phagua heel leuk en die kleuren zijn ook heel mooi, rood groen paars oranje zwart enzo

hoi,allemaal ik ben geen hindoe maar ik ging wel gooien bij wijkpark ging ik gooien met mijn broertjes en het was echt leuk ik ging een rode poeder pakken en ik ging het op mijn broetjese kleren gooien en ik heb er van genoten!!!!!!!!!!!!!
juli 7b


een leuke feest
randa 7c


ik heb vergeten te zeggen
als julie die poeder gooien doet het dan niet pijn aan je ooogen
kubra 8c


HOLI PHAGUA

In de maand maart vieren Hindoes over de hele wereld het Holi-feest. Het Holi of Phagua feest is afkomstig uit India. De oorsprong van dit feest ligt in de natuur, de religie, de mythologie en de historie van de Hindoes. Holi wordt dan ook in samenhang met een reeks van gebeurtenissen gevierd. Een feest houdt een boodschap in. Zo symboliseert het Holi-feest de overwinning van het goede op het kwade, van licht op duisternis, van kennis op onwetendheid, van recht en waarheid op onrecht en onwaarheid. Het Holi-feest is een kleurrijk lente-, nieuwjaars-, en overwinningsfeest Het Holifeest is niet een zuiver godsdienstig feest. Het feest heeft meer een sociaal �cultureel en folkloristisch karakter en is dus niet beperkt tot de belijders van een godsdienst. Alle Hindoes, zonder onderscheid van rangen en standen, vieren gezamenlijk het Holifeest door zingend en tjauwtaal (muziek) spelend elkaar te besprenkelen met kleurstoffen (rood en groen) en welriekende stoffen ( poeder en parfum).
Het Holi - Phaguafeest wordt jaarlijks gevierd op de laatste dag van de maand Phagun, de laatste maand volgens Hindoe jaartelling (meestal in de maand maart volgens de christelijke jaartelling). Het Hindoeisme kent een eigen jaartelling. Omdat de viering samenvalt met het begin van de jaartelling van de Hindoes, wordt het Holifeest beschouwd als een nieuwjaarsfeest.
Het Holifeest staat in het teken van het begin van een nieuw jaarsseizoen ( de lente), en daarom spreekt men ook wel van lentefeest of oogstfeest (omdat het in India samenvalt met de graanoogst).
Het Holifeest wordt ook beschouwd als een overwinningsfeest : de overwinning van het goede op het kwade. Aan de vooravond van het Holifeest wordt de Holika ( brandstapel van hout of bamboe = het kwaad symboliserend) onder belangstelling van vele Hindoes verbrand. Daarbij wordt gezongen en muziek gemaakt.
ik denk dat het heel leuk is geweest toch ? damens en heren
kubra 8c


ik was er ook bij het was egt leuk ik zat helemaal onder de holie poeder
yousra 8d


HOLIKA VERBRANDING SPORTVELD BEYERSSTRAAT EN PROGRAMMA IN BUURTHUIS DE LOODS
Voorafgaand aan het wijkfeest is er op dinsdagavond 10 maart 2009 vanaf 18.30 uur de traditionele HOLIKA verbranding waarbij wordt gebeden en gezongen voor een voorspoedig en vruchtbaar jaar. Aansluitend is er een cultureel HOLI programma in buurthuis de Loods.


MEER WETEN OVER HOLI? KLIK HIER VERDER NAAR DE HOLI WEBSITES:
...Holi video schooltv...Holi feest...Holi City Mondial: Holi...
Holi verzamelgids...Holi Hindoe�sme cultuur en feesten...Holi E-cards...


En dat vieren wij....HAPPY HOLI 2009!
Vertel hier je eigen feestverhaal!
Mijn verhaal
Naam en groep
Klaar met typen? Druk dan op VERZENDEN.
Berichten zonder afzender worden niet geplaatst dus vermeld wel je naam en groep!
Met elk bericht wordt automatisch het IP-adres van de computer mee verzonden.
De ingezonden feestverhalen komen hieronder te staan.

Subh Holi allemaal !Het Holifeest is een lentefeest en zie .....het zonnetje schijnt heerlijk ! Zojuist kwam meester Theo lekker gekleurd terug uit het Wijkpark . Hij zag er goed uit.VEEL PLEZIER !!!!
Meester Ton


fijne holy feest en word lekker kleurrijk !!!!!!!!!!!!!!!!
guldane 5a


happy holly feest en geniet ervan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zuhal 8d


voor iedereen die het gaat vieren een fijne feest!!!
fatih van 8b


een leuke feest!!je trapt veel LOL
afz ouafae 8c


Kan je de poder wel eraf krijgen??:P