Cultuuronderwijs op zijn Haags: wat hoor ik?

Op 6 oktober kwam geluidskunstenaar meester Dario bij groep 3b op bezoek. Met zijn speciale geluidshengels en heel veel koptelefoons kun je zelf geluiden horen die je eigenlijk niet hoort....want alles maakt geluid! Piepknorrrrrrffffssssgggrrrr.....oh dat is het geluid van de computer! Electro geluiden; de tl buizen, de beamer, telefoons, het smartbord, en zelfs de videocamera van meester Theo.....trrrrrstststststpiep.....wat een herrie ineens overal!
 
 Unieke ervaring voor de kinderen maar zeker ook voor de juffen om die aparte geluiden te horen met kunstenaar Dario!
 Juf Saloua 3b  
 
]

Met de start van nieuwe cultuurlessen 'Cultuuronderwijs op zijn Haags' was het heeeeeel stil in groep 3b...wat hoor je allemaal om je heen? De wc, voetstappen op de gang, kinderen die buitenspelen en zelfs de klok die zachtjes tikt. De leerlingen gingen daarna met juf Saloua en juf Aida naar het wijkpark. Wat hoor je daar allemaal?    

Samen in een grote cirkel staan en goed luisteren....een brommer in de verte, meeuwen, de tram komt voorbij...daarna mochten de leerlingen op geluidenjacht; een ritselend leeg chipszakje, een rollend blikje, een krant....en wie echt goed aan het horen was, hoorde zelfs de klik van het fototoestel!  Alle geluiden gingen in een tas mee terug naar de klas.

customisable counter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.