Minister-president Kok: Niet hullie en zullie maar samen!
Minister-president Kok heeft op woensdagochtend 12 december 2001 een spreuk onthuld op Basisschool Onze Wereld in Den Haag. De spreuk 'Niet hullie en zullie maar samen' is gebaseerd op een uitspraak van de minister-president bij zijn bezoek aan de Haagse wijk Transvaal op 29 september 2001.

 

Op 12 december 'smorgens waren alle kinderen van basisschool Onze Wereld verzameld op de speelplaats van het schoolgebouw aan de Brandtstraat 87. Ze zongen zich warm met een lied:

'Niet hullie en zullie maar samen ok�, niet hullie en zullie maar samen ok�, geen rommeldebommel, geen vechten, geen strijd, wij doen alles samen, dat moet wereldwijd, wij doen alles samen, dat moet wereldwijd!'Minister-president Kok onthulde zijn eigen uitspraak: 'Niet hullie en zullie maar samen' en sprak zijn waardering uit voor alle kinderen en de inzet van ouders en personeel. "Jullie zitten hier op een fantastische school"
In diverse talen werd door kinderen uit alle groepen de spreuk 'Niet hullie en zullie maar samen' uitgesproken. Als dank ontving minister-president Kok de allereerste Onze Wereldsleutelhanger m�t de spreuk erop �n een lampje. Daarna begon de minister-president z�lf nog een keer het lied te zingen:

'Niet hullie en zullie maar samen ok�, niet hullie en zullie maar samen ok�, geen rommeldebommel, geen vechten, geen strijd, wij doen alles samen, dat moet wereldwijd, wij doen alles samen, dat moet wereldwijd!'

Voor het eigen maandelijks videojournaal van Onze Wereld, Videopost, zijn er natuurlijk ook opnames gemaakt van deze bijzondere gebeurtenis.Terug naar het Onze Wereld Website Archief

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Deze pagina wordt beheerd door John Huiskens

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.