Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oorlog in NederlandAfgelopen week gingen de leerlingen van groep 8a met de bus naar het Museon voor lessen over de Tweede Wereldoorlog. Video, foto's..er was van alles te zien.
Senem en Ewa van groep 8a schreven een verslag van het bezoek.

 


Groep 8a ging maandag 2 oktober naar museon.Ze kregen les over de tweede wereld oorlog.Het ging vooral over Duitse mensen die oorlog gingen voeren in Nederland.
Wij hebben heel veel geleerd over de tweede wereld oorlog die in 1 september 1939 begon. We kregen de spullen te zien van de mensen die de tweede wereld oorlog hadden meegemaakt en we hebben ook gezien hoe het geld van die tijd eruit zag,en hoe de mensen overleefden.Voor de mensen was het heel zielig ze hadden bijna niks.We gingen ook op het einde nog een kleine video kijken over hoe de mensen toen aan eten kwamen en wat ze allemaal deden.
Het was heel leuk en spannend.Tot ziens!!! Senem 8aOnze klas is vandaag naar het museon gegaan.
We kregen daar les over de tweede wereld oorlog.Een juffrouw heeft verteld over hoe het in Nederland toen was.Iedereen had toen een personeelsbewijs .Als je joods was kreeg je toen in je personeelsbewijs een J en als de Duitse soldaten dat zagen werd je vaak vermoord. Je kon niet zomaar eten kopen want om eten te kopen had je toen bonnen en oorlogsgeld nodig.En om bonnen te krijgen moest je een personeelsbewijs hebben.
Ewa groep 8a


Meer zien of weten over alle lessen in het Museon?
Klik hier verder naar het Museon website.