Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KERSTwandelingen op Onze WereldOp 14, 15 en 16 december 2010 gingen alle groepen op Basisschool Onze Wereld aan de wandel met veel stoere herders, lieve schaapjes, Jozef, Maria, de ezel en drie koningen op een kameel. Op weg naar een slaapplaats voor de nacht en op zoek naar een stal; al zingend gingen we over straat...sjok,sjok sjok....volg de ster!

 


Telkens kwam een oudste groep en jongste groep samen in de aula. Iedereen werd verkleed als herder of als schaapje...meester Theo en meester Rien vertelden het kerstverhaal en samen zongen we 'de herdertjes lagen bij nachte' en er verscheen een engel.
Hand in hand gingen de herders en de schaapjes achter een ster aan.....

Jozef en Maria vonden gelukkig een ezeltje waarop ze verder konden reizen....in een dierenwinkel was een mooie kameel voor de drie koningen, want die wilden ook naar de stal. Ze namen kadootjes mee; wierook, mirre en goud en samen met alle herders en schaapjes volgden ze de ster...

Vanaf de speelplaats op de Brandtstraat nr. 87 ging de reis weer verder...de ster stond stil
en zo eindigde de hele reis met alle leerlingen bij de kerststal in Betlehem.
We zongen samen 'Stille Nacht' om de pasgeboren bijzondere baby Jezus in slaap te wiegen.


Daarna mochten alle leerlingen een bezoek brengen aan de speelzaal; de afgelopen weken had iedereen een babyfoto meegenomen. Er is een kindeke geboren op aard....meer dan 800 babyfoto's waren daar te zien. En na de lange koude tocht was er voor iedereen een warm bekertje chocolademelk....mmmm!

Met dank aan alle meesters, juffen en de directie op Basisschool Onze Wereld, de ouders voor de hulp bij alle chocolademelk en de stalling voor de ezel, kinderboerderij 'De Woelige Stal' voor de strobalen, Juf Marjon voor de schaapjes, Juf Pauline en juf Mieke voor de herders, meester Nico voor de muziek,
meester Theo en meester Rien voor de hele wandeling samen met de stagaires van het Varias College
en aaaaaaaalle wereldkinderen voor hun eigen kerstspel en mooie babyfoto's!

Op vrijdag 17 december gaan we samen aan het kerstontbijt...
alle ouders kunnen vrijdagochtend nog even komen kijken naar de expositie van de mooie babyfoto's.
Daarna komen alle foto's weer terug naar de klassen; neem je eigen mooie foto weer mee naar huis!