Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerstfeest 2008: op bezoek in de kerk en de moskeeWie gelooft wat en waar in Den Haag? In het kader van de Grote Reis brachten een aantal leerlingen uit de groepen 6 deze kerstweek samen met de meester en juf een bezoek aan de Grote Sint Agneskerk midden op de Beeklaan en aan de
Noeroel Islam moskee om de hoek in de Scheepersstraat.

 


We gingen naar de Sint Agnes kerk. De kerk is 108 jaar.We kregen een rondleiding van Pier Tolsma.We zagen schilderijen van Jezus dat hij een prikkel kroon kreeg,omdat de mensen hem als een koning vonden want hij helpde arme mensen.Daarom werd hij gekruist aan een kruis.We kogten een kaars en legten de kaars bij een scherpen punt en dan moet je voor iemand bidden Je kon voor jezus bidden of voor iemand anders. We zagen een kast daar moet je met de priester vroeger praten over wat je niet eigelijk mag doen zoals:koekjes stiekem pakken uit de koekjetrommel,jokken en stelen en als straf moet je bidden. We gingen naar boven daar was een groote orgel wegingen 12 meter hoog boven de orgel stond:GREGORIUS JUBILATE CECLIA DEOINLAETRTIG. !!!EINDE!!!We gingen naar een kerk. En daar zaggen we de foto,s van jezes. Er waren ook soort steekeles waar je kaarz op kunt doen . We zaagen ook de kapelar,s kamer. We zaggen ook de plek waar de orkest. en we zaggen ook een orgol piertolsme heeft ons rontlijdieng gegeven.
Dit was het dan doei dag
meraj6d

we waren in een moskee we kregen een rondleiding.
hij heeft verteld over de Qoran en over profeten zoals.
Mohammed is overleden in Medina en is geboren in Mekka,en is begraven in de grootste moskee in Medina.en je moet bidden richting het oosten <->,want op die plek is hij geboren,en de grootste moskee is even groot als een voetbalveld.wist je dit al????????????
Sharista,Ilias en Dzenis,6a
Op dinsdag 16 december zijn we met 8 kinderen uit groep 6 naar de St. Agnes kerk gegaan.
Daar had een man ons rond gelijd. Zijn naam was Pier Tolsma en de priester heet:Johnny.
We hebben heele leuke dingen gedaan. Lees maar:
We mochten kaarsen aansteken voor de kerststal waar Jezus is geboren. Jezus komt pas op kertsdag in de stal. Er zijn schilderijen en beelden die zijn voor Pasen. Jezus moest met de kruis op zijn rug naar de berg lopen. Je kan in een soort hokje zitten en de priester moest tegenover de mens zitten maar,hij kon haar/hem niet zien en de geene moest in de biegt- stoel zitten en dan moest de geene de dingen zeggen wat hij in die week fout deed en dan kreeg diegeene straf. Jezus kreeg een kroon met stekels en Jezus had toen een bloederige gezicht en toen ging hij zijn gezicht afvegen en kwam de afdruk van hem gezicht op het doek. Jezus had een kruis gekregen op zijn rug omdat hij alle aandacht van mensen de mensen die de kruis op de rug van Jezus hadden gespijkert waren jaloers daarom hadden ze dat gedaan. Er is een preekstoel in de kerk en daar gaat de priester op staan praten. De kerk is 108 jaar oud. Er is een tafel in het midden daar maakt de priester brood en wijn omdat hij dat wilt uitdelen. Dat doet hij omdat Jezus dat vroeger ook deed. Dit heet de heilige communie. De kerkorgel beneden is uit 1964.
Er is ook een spiegel bij de kerk orgel voor de communie. Als de mensen weg zijn kan de organist stoppen met orgelspelen. We waren naar boven gekomen en zagen de grote orgel en was echt mooi. Is er iemand ziek,dan ga je op de bidstoel en bid tot de Heilige Maria. Ook kun je voor de zieke een kaars opsteken bij Maria. Toen we weggingen waren ze de kerk aan het restaureren. Het was 2 uur toen we uit de kerk waren. Dit was het en het was heel leuk en gezellig en ook groooooooooooooot������ julli kunnen ook naar toe.
Kubra en Leyla 6bMohamed.A en Imane

Wij gingen naar de kerk en toen gingen we een kaars branden bij de stal van Jezus.
Toen moesten we naar de biechtstoel waar je straf kreeg als je ging liegen daar zat dan de pastoor toen zei hij iets tegen jou dat was de straf. Ze moesten dan 10 keer bidden,we gingen toen naar de schilderijen van Jezus kijken. Sommige mensen vonden hem goed sommige niet die hem wel goed vonden waren veel de andere mensen waren niet blij dat hij heel goed was. Toen moest hij de kruis optillen maar een paar mensen gingen hem helpen.
Toen kwam iemand met een doek daarop was een stempel van Jezus,s gezicht . Hij had bloed gekregen op zijn gezicht toen gingen ze het poetsen met die doek. Toen kwam het in die doek. Er was een standbeeld van Jezus en Maria. Toen Jezus dood was gegaan. De moeder van Jezus ging huilen. Jezus was begraven in Jeruzalem dat is in Israel is naast Egypte,Jordan,en nog een paar. En als je Jezus wilt zien dan moet je naar de kerk van Jeruzalem. Het was heel leuk.
Imane en Mohamed A 6cWij gingen naar een kerk..
Daar had je een mooie plek en daarvoor had je stekels en daar kon je een kaars kopen die kon je aansteken in in die stekels leggen!!! Daarna gingen we de foto's van jezus bekijken en toen kwamen wij een kapalaar tegen!! Aan de ene kant gaat iemand zitten en aan de andere kant gaat (een prester ofzoo) zitten en elke zondag gaa je dan en dan zeg je tegen de priester zeggen wat je fout heb gedaan en dan zegt hij je straf.. We gingen verder kijken en kwamen een man tegen die ons rond wilde leiden hij heet pier tolsma en is een diaken.. Hij ging ons alles laten zien en we gingen hem bijna alles vragen!!
Je zag een kleine orgel toen gingen we verder en meneer pier tolsma brengde ons naar de grote orgel... Juf peuline zij dat het moeilijk is om op te spelen je speelt met je voeten en dat is heel zwaar en aan de andere met je handen speel je piano(soort piano)en toen gingen we andere foto's kijken..!!
En toen gingen we weer wegg!!
Umran 6D