Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie doen er mee met het kunstproject RESPECT!Respect heb je voor jezelf, voor elkaar en voor de wereld waarin je leeft. Niet alleen op de Dag van Respect natuurlijk maar het liefst elke dag en dan 365 dagen lang....op Basisschool Onze Wereld kwamen leerlingen uit de groepen 8 en de groepen 4 samen.
Eerst maar even kennis maken....en dan gauw samen aan de slag!

 


De afgelopen week konden leerlingen uit de groepen 4 en 8 zelf aangeven of ze mee wilden doen met het kunstproject RESPECT! Vrijdagochtend 19 september kwamen leerlingen uit de groepen 4 en 8 samen. Al eerder hadden ze zelf brieven geschreven naar de website over Respect. Eerst even kennismaken met elkaar.Samen met meester Rien en meester Theo hebben we gekeken naar de website van Gerd Arntz isotypes en naar een website met veel pictogrammen maar ook gewoon naar verkeersborden; eigenlijk ook allemaal symbolen...weet jij er ook een? Daarna zijn we samen even gaan wandelen in en om de school. Logo's en pictogrammen, kleine tekeningen...je ziet ze eigenlijk overal en ook veel op straat.Uiteindelijk kwamen we samen op de plek waar het nieuwe kunstwerk RESPECT! straks gaat komen; bij de entree van het schoolgebouw op nr. 87 aan de kant van de Beyersstraat! Voor volgende week gaan de leerlingen uit de groepen 4 zelf een tekening maken over respect en de leerlingen uit de groepen 8 gaan websites zoeken die over respect gaan of waar ze speciaal iets over kunnen vertellen...zoals bijvoorbeeld de website over de Dag van het Respect...

Vrijdagmiddag 5 september om 14.25 uur vertelden we speciaal voor de groepen 4 en 8 meer over het project RESPECT! Gerard Ram ging niet alle klassen langs; de leerlingen konden meekijken en reageren via video-streaming, want in alle lokalen hangen er dit schooljaar eigen smart- of slimboarden.

Afgelopen schooljaar hadden we al een eigen themamaand over respect. Wat vertelden leerlingen van Onze Wereld zelf over RESPECT? Klik op de naam en het filmpje start!


Gerard Ram legde veel uit over logo's en pictogrammen, die we ook samen gaan bedenken en maken..allemaal straks onderdeel van een groot kunstwerk.
Wil je hieraan meedoen, gebruik dan het invulformuler onderaan deze pagina!
LINKS NAAR WEBSITES PROJECT RESPECT!:

Dag van het Respect
Gerd Arntz isotypes
Website met veel pictogrammenAfgelopen jaar kwam Wim van de Camp langs in de groepen 8 om te vertellen over RESPECT!Zijn echte naam is Wilhelmus Gerardus Johannes Maria maar zijn roep naam is Wim van de camp. Hij is geboren op 27 juli 1953 in Oss dat ligt in Noord-Brabant.
Menner Wim van de Camp is 54 jaar oud hij heeft geen kinderen en hij is niet getrouwd.
Hij heeft 2 broertjes en 3 zusjes zelfs is die de oudste. Wim van de Camp is van de CDA. En zijn geloof is Rooms-katholiek. Zijn school en plaats lager onderwijs R.k. lagere school te Oss Type of school en plaats middelbare onderwijs.
h.a.v.o. denhaag ,tot juni 1971.Hij heeft de havo gedaan(hoger algemeen voorgezet onderwijs).En daarna is hij naar de universiteit gegaan en daar kwam veel politiek. Dat vond hij wel heel erg interessant. En hij heeft eerst voor de rechter gestudeerd En daarna ging hij naar de politiek. Toen hij inde politiek ging ging hij eerst naar KVP(Katholieke Volkspartij) van 1972 tot 11 oktober 1980.
CDA (christen-demoncratisch app´┐Żl) van af 11 oktober

sharyf en ausema klas 8s


Donderdag 13 november De Dag van Respect...te gast op school Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt, die samen met meester Ton Hendriks en veel genodigden in de aula gingen praten over respect. De leerlingen in de klassen keken mee via de videostream en konden via de mailbox vragen stellen.