Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puzzelen met EscherMet het CULTUURMENU gingen de groepen 7 naar het Paleis op het Voorhout in Den Haag. Daar zijn alle wonderlijke tekeningen en etsen van Escher te zien. Hoe zit dat? Vreemd perspectief en toch minstens 2 keer kijken hoe zo'n tekening nou echt gemaakt is...kijk hier naar alle foto's en verhalen van de leerlingen uit de groepen 7.

 
Wij gingen woensdag 3 november 2010 naar het Escher paleis, wat vroeger van koningin Emma was. Een kunstenaar had daar vreemde dingen gemaakt zoals vogel en vliegende vissen die in elkaar pasten en ook hagedissen,en dat noem je een regelmatige vlakvulling.We moesten ook kleuren.
Kortom het was heel leuk en mooi.
Einde! XxX-jes Smahane 7a

Onze verhaal gaat over een meusem van Echer.We zagen alemaal schilderijen.En we zagen ook een grote dambord die schuin was.Een vis en een vogel die aanokar was en je zag dus een visvogel of een vogelvis.En nog ook een schilderij die veel trappen haden en je wist dus niet waar je naar boven ging of naar benede.En als slot gingen we een kleurplaat inkleuren een groepje ging een vogelvis inkleuren en de andere groep ging een vogel inkleuren.En daarna gingen we de kleurplaaten aanelkaar vast zeten.
En daarna gigen we in de bus en toen waren we weg gegaan.
Ferrell en Boutaina groep 7DWe gingen woensdag 3 november naar een paleis wat vroeger van koningin emma, de overgrootmoeder van koningin beatrix.Daar zagen we een regelmatige vlakvuling. daarmee kan je gewoon door gaam over de hele wereld!! Maar het was ook heel leuk bijvoorbijld had je een kamer en dan was de kleinste groter dan de andere.We gingen ook kartonen hagedissen aan elkaar maken het kon wel heel vaak op andere manieren tegen elkaar.
het leek net een kort schoolreisje we hebben veel geleerd en oh ja de kunstenaar hete Asher :):):):D brievenbus = Yuri 7A :):)

Vandaag 1 oktober 2010 waren we met de klas naar het paleis escher gegaan we zagen daar rare schilderijen die aanelkaar waren vastgeplakt er waren vissen,mensen,vogels,huizen er waren soort lampen met verschillende onderdelen zoals een : doodskop voetbalbeker raket en er waren nog veel meer ........Hamza,Huseyin 7c !!!Hallo ik ben hasret uit 7c we gingen 1-10-2010 naar de Escher museum.Het was super gaaf!We zagen hele leuke kunstwerken en hele rare.Allemaal waren een beetje onduidelijk maar het is opgelost.We zagen ook hele gaven lampen,wereldbol,gitaar,doodskop enz.Er was een hele lange trap waar koningin Emma met haar 2 hofdames er op kom niemand anders mocht op het lange trap.Veel te lawaai vonden ze niet fijn anders was je ontslagen.Er waren zo veel hoedjes ik weet niet van wie die is er waren ook tasen die waren ook gaaf.Dit was mijn verhaal over Escher museum! tot de volgende keer!!!!!
Hasret 7cWij gingen woensdag 3 november 2010.Naar het Escher paleis,wat vroeger van koning Emma was geweest.Er was een kunstenaar genaamd escher die had regelmatige valkvullingen gemaakt,zoals vissen en ook hagedissen die in elkaar passen.En we mochten ook zelf een regelmatige vlakvulling maken.
einde!!!!! asia 7a

Hallo ik ben neira uit groep 7c
op 1 oktober 2010 gingen we naar de Escher museum. we zagen allemaal gekke en rare kunstwerken van escher het museum was eigenlijk een paleis van koningin Emma er was daar ook een trap van goud en er op een rode loper het was super gaaf!We zagen ook een hele lange lamp met allemaal dingen erop zoals een wereldbol een viool een skeletkop enz.we zagen daar van alles en nog wat.We mochten ook een tekening maken zoals escher het deed ik vond het echt leuk en in de kelder waren lampen in een vorm van een vlieg maar dat was niet zo het was een bij want de bijen hebben altijd een bijenkoningin en koningin Emma was een koningin dus hebben ze die bij gelecht en als er iemand die in het paleis werkte veel lawaai maakte was hij of zij ontslagen.koningin Emma en haar hofdames mochten alleen over de gouden trap en de diners hadden een andere trap en nog smaller dan de gouden trap waarop koningin Emma en haar hofdames gingen lopen en dit was mijn verhaal. Neira 7cHoi allemaal ik heet merve, en wij zijn vrijdag 1 oktober naar een museumles gegaan in het paleis van esher daar woonde koningin Emma .De grote traps leuning was eerder van goud .Maar het huis was wel groot en mooi.Ze hadden lampen van : doodskop , vaas . wereldbol en bijen.Esher had heel veel kunstwerken en ze waren geen normale kunstwerken maar lijkt wel dat je erin kon gaan .En dit was mij verhaal
merve 7choi,
ik ging vandag naar de museum het was heel leuk het ging over esher en esher had dingen getekend.hij wou bewijzen dat de wereld heel anders kan zijn.we gingen ook tekenen een vogel of een vis met vleugels mog tewe uitkiezen.en dan moes je ze gaan tekenen.en dan gaan knippen en dan samen met de andere tekenigen moes je het samen doen en dan had je een veguur als esher.als je binnen in de paleis komt zie je meteen de bijzondere trap.en die was alleen bedoeld voor koninging emma en de 2 hofdames.je had nog een trap en dat was voor andere bezoekers. je had een kamer vol met hoedeen andere kamer vol met kunsten.env.maar dit was het vold dit keer.
dagggggggggg vildan 7c (villie)

Meer weten over Escher? Klik dan hier verder!
Website Escher in het Paleis
Escher Wikipedia
Video over Escher met veel animaties
Nieuwsbericht over prenten Escher