Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerstspel en bezoek van de wethouder!Op maandag 19 en dinsdag 20 december 2011 brachten alle groepen een bezoek aan de kerk naast de school. Daar speelden en zongen we voor elkaar en er was een poppenspel. Juffen en meesters vertelden bijzondere verhalen. Op 22 december kwam de Haagse wethouder van Onderwijs, Ingrid van Engelshoven op bezoek met een bijzonder Kerstkado voor alle kinderen op Basisschool Onze Wereld!
Met video!

 


Na het feest van Sinterklaas konden we ook van de kerk gebruik maken om samen het kerstfeest te vieren.Door alle groepen werd gedanst en gezongen. Aan de juffen en meesters was gevraagd iets te vertellen over iets wat ze zelf hebben beleefd of waaraan ze nog vaak denken; er waren veel verhalen over familie, schooltijd, oude boeken, bewaarde poezie-albums, kleding, foto�s en mooie voorwerpen. Samen met het eigen verhaal van de juf of meester werd elke kerstvoorstelling een speciale belevenis!
Klik hier voor de VIDEO!

IK VOND HET HEEL LEUK
siyar 5B

ik vint het leuk
saruniya 3b


Bij elke voorstelling werd samen gezongen door de Transvaalse Tenoren onder leiding van Ger van Dijk.
Met de leerlingen Raif en Mazlum, oud-leerling Azdin en meester Rien speelde meester Theo
een variant op het Indiaas Rajasthani poppenspel over de reis van Maria en Jozef.
Op speciaal verzoek werd op donderdag 22 december het poppenspel nog een keer opgevoerd In de kerk, samen met 2 klassen, veel ouders en bijzonder bezoek; de Haagse wethouder van Onderwijs, Ingrid van Engelshoven kwam ervoor speciaal naar Basisschool Onze Wereld.
Meester Theo vertelde over de kerstvoorstellingen, alle verhalen en over het poppenspel. Na de voorstelling kwam de wethouder op het podium, want zij wou ook graag wat vertellen.

Leren rekenen, lezen en schrijven is al superbelangrijk op school.
Maar als je zelf ook iets bijzonders beleeft, dan heb je wat te vertellen en te schrijven en vaak vergeet je dat nooit meer.Elk jaar gaan al kleine groepjes kinderen ergens op bezoek. Niet zomaar, maar omdat ze er in de klas over bezig zijn. Altijd een speciale belevenis. Maar het kost ook altijd geld.De wethouder wil met alle kinderen en leerkrachten een experiment starten. Ze wil alle kinderen op Basisschool Onze Wereld in het komende jaar 2012 een eigen belevenis geven en stelt daarvoor geld beschikbaar. In 2012 mogen dus alle kinderen, telkens in kleine groepjes en samen met de meester en juf, in extra schooltijd, mooie dingen gaan beleven.De wethouder heeft er tot besluit een handtekening onder gezet.
Een echt XL-kado! Allemaal fijne feestdagen en een bijzonder 2012!

Klik hier voor de WERELDNIEUWS VIDEO!
Met dank aan foto's van Ed de Bruyn van de Wijkkrant DE TRANSVALER
De voorstelling met de wethouder
Op donderdag 22 december was er een voorstelling in de kerk. De wethouder Ingrid van Engelshoven en de baas van alle scholen waren erbij.De groep 5a en 7b waren er ook bij;deze twee groepen speciaal uitgekozen voor de voorstelling.Er waren ook ouders bij die naar de voorstelling gingen kijken.Als eerst ging meester Theo praten over zijn belevenis die hij heeft meegemaakt. Toen hij klein was was hij met zijn klas naar een poppenkast, toen de poppenkast was afgelopenen de juf iedereen ging tellen om in de bs te gaan was ze meester Theo vergeten. Hij was verdwaald, en hij deed een deur open en was achter de poppenkast gekomen daarom vind hij poppenkast zo leuk. Meester Theo en meester Rien en nog twee jongens uit groep 8hebben toen een poppenspel gedaan. De 2 jongens uit groep 8 hebben daarom iets lekkers gekregen van meester Ton en de meesters zouden de dag daarna krijgen. De wethouder ging iets vertellen dat we in 2012 ergens na mochten denken waar je naar toe wilt gaan en waar je ok iets van kan leren, en de wethouder had van meester Ton ook iets lekkers gekregen. De baas van alle scholen ging ook iets vertellen en hij kreeg ook iets lekkers van meester Ton. Toen moest de wethouder haar handtekening zetten op een gelamineerde blaadje.
Noorie en Bersu uit groep 7b
customisable counter