Tussen Kunst en Vliegwerk

Tussen Kunst en Vliegwerk!

Wetenschaps- en Techniekweek op Basisschool Onze Wereld! In de laatste week voor de komende meivakantie was het tijd voor proefjes, FAB labs, uitproberen en vooral zelf ontdekken.....en het ging vooral over vliegen....in de klassen kon worden meegekeken naar de LIVESTREAM uitzendingen en er vlogen veel vliegtuigjes over de speelplaatsen. Na de meivakantie worden de winnaars van de vliegwedstrijden bekend gemaakt!

 

KUNST: Heel veel Kunstenaars hebben zich laten inspireren door vliegen, vogels en vliegtuigen. De allerbekendste is PANAMARENCO die objecten bouwt die lijken op vliegtuigen, maar....nooit zullen kunnen vliegen! Maar mooi zijn ze wel.  Een andere bekende kunstenaar die zich bezig hield met vliegen is LEONARDO DA VINCI. Hij was zijn tijd ver vooruit met allerlei uitvindingen en pogingen om te vliegen. En wist je dat hij ook beroemde schilderijen heeft gemaakt?

VLIEGWERK: Door de eeuwen heen hebben mensen geprobeerd om te vliegen....kijk maar eens naar de oude filmpjes. Al in 400 jaar voor Christus waren ze in China met vliegers bezig. De gebroeders MONTGOLFIER lieten in september 1783 voor het eerst een luchtballon vliegen en de broertjes WRIGHT vlogen in 1903 als eerste in een gemotoriseerd vliegtuig....

Bijzondere Vlieg Video:

YOUTUBE De Eerste Vliegeniers.. YOUTUBE Nog meer vliegpogingen.. YOUTUBE Fiets Helicopter.. YOUTUBE Test voor papieren vliegtuigjes..

customisable counter


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.