De ruimte in met de Boekids UniversityWoensdag 12 maart mochten 25 leerlingen uit de groepen 7 van Basisschool Onze Wereld naar de Boekids University voor een echt college over ruimtevaart; raketten en bemande ruimtevaart...maar eerst samen met de tram naar het Humanity House aan de Prinsengracht in Den Haag. Het Grote Boekids Festival was zondag 16 maart in het Paard van Troje in Den Haag.

 

Mooi en apart !

Meester Ton

 

Het college werd gegeven door meneer Hans, Hoofd Educatie van de Space Expo in Oegstgeest. De leerlingen leerden tijdens het college onder andere over de bemande ruimtevaart, over wonen en werken in de ruimte. Onderwerpen als hoe word je astronaut, gewichtloosheid, raketten, ruimtevoedsel, het ruimtestation, ruimte toilet en werken in een ruimtepak kwamen aan bod. Tijdens het college werden een aantal proeven uitgevoerd op het toneel. Na het college gingen alle kinderen de proeven uit het college nog een keer zelf uitvoeren in de verschillende labs.

woensdag 12 maart 2014 gingen we naar BoeKids University met 25 kinderen uit groep 7. We moesten met het openbaar vervoer , want het was midden in het centrum van Den Haag . Toen we er waren moesten we best wel lang wachten op een heel groot terras buiten, dat maakte niks uit het was lekker weer. Wij waren niet de enige kinderen , er kwamen ook nog twee scholen uit Rijswijk. Andre Kuipers zou komen maar hij was er niet:( Hij stuurde een collega die Hans heet. Hans had een 'powerpoint' gemaakt met leuke weetjes over de ruimte. Wij mochten daarna zelf proefjes gaan doen. Wij deden de proefjes , raket maken,balanceren als je duizelig was, een schroef op een spijker doen als je alles ondersteboven ziet, en tot slot supersnel een ruimtevliegtuig maken. We kregen limonade na de proefjes. We mochten nog op het terras spelen. We kregen op het einde een kortingsbon voor het Boe Kids festival a.s zondag 16 maart 2014 in het Humanity House en het Paard Van Troje. En dan weer naar huis , het was heel leuk dus als je zondag kan gaan moet je het echt doen!!! :) Hagr & Romaissa 7b

Op 12 maart 2014 ben ik met 25 kinderen uit groep 7 naar het Humanity house geweest. Jammer genoeg kon AndrAC Kuipers niet komen. Wij waren niet de enegen die waren gekomen er kwamen nog 3 of 4 scholen. Het onderwerp was ruimtevaart of zo. Ik weet het niet precies meer. We hebben 4 proefjes gedaan .Voor elk proefje kreeg je een kwartier. En we hadden maar 1 uur.Het leukste vondt ik een raket maken.

Ik vond het een geslaagde dag. Camila 7B
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.