PASEN 2017...Samen delen, Samen vieren....

De afgelopen weken hebben we in alle groepen stil gestaan bij het feest van Pasen en het begin van de lente. We zien dat het licht het weer heeft gewonnen van de duisternis. Maandag 13 maart vierde de Hindoestaanse gemeenschap het Holi feest; ook dit feest laat zien dat het licht het wint van de duisternis en het goede wint van het kwade. Voor veel Hindoestanen is dit één van de belangrijkste feesten. Voor veel Christenen zijn er twee belangrijke feesten in het jaar: het feest van de geboorte van Jezus (Kerstmis) en de herdenking van het opstaan uit de dood van Jezus (Pasen).

PASEN VIDEO en FILM:
De Zandtovenaar PASEN...SchoolTV Pasen voorjaarsfeest...SchoolTV Het verhaal van Pasen.....
PASEN WEBSITES:
...startpagina Pasen...Het geloof in Pasen....Dit is Pasen...Van alles over Pasen...
....Pasen Speelzolder...Pasen Kleurplaten...
 

Het Laatste Avondmaal is voor de Christenen dé manier om Jezus te herdenken. Door samen brood en drinken te delen wordt gedacht aan de laatste avond die Jezus met zijn leerlingen doorbracht. Op school werd samen brood en drinken gedeeld. In elke klas werd het verhaal van Pasen gelezen.

De fresco van Leonardo Da Vinci van het Laatste Avondmaal voltooid in het jaar 1498!

 


KLIK HIER DOOR NAAR DE TEKST EN HET LIED 'JIJ BENT GOED ZOALS JE BENT'
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.