Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Week van het GeldExtra aandacht deze week voor geld; een aantal leerlingen uit de groepen 7 en de leerlingen van de studieklas uit de groepen 8 gingen deze week naar het Haags Historisch Museum. Daar kregen ze meer te horen over geld, verzekeren en hoe gaat dat in een museum? De leerlingen kregen een rondleiding, speelden samen het Fix je Risk-spel en Christiaan Huygens wist er meer over te vertellen....

 


Ik wilde ook heel graag mee maar helaas pindakaas!!!!!!
Ik heb gehoord dat het super leuk dus een andere keer misschien.
seymanur 7c


HET MUSEUM RITJE
We waren naar Het Haags Hystorisch museum gegaan,we waren eerst naar het salon gegaan daar gingen we praten over waar het over ging.Het thema was het week van het geld. We hadden het over verzekeringen bijv.:als je een schilderij hebt beschadigd dan moesten je ouders betalen, maar als je verzekerd was helpt de verzekering je mee met betalen. Maar hij betaald niet met zijn eigen geld, want je moet per maand een bedrag betalen het lichteraan hoeveel en dan als er een probleem is dan betaalt de verzekering je met het betalen(eigenlijk dus met je eigen geld).Maar elke verzekering is weer voor een ander onderwerp.We zijn waren naar een kamertje gegaan en daar was een meneer was een meneer die hete Christian hijwas heel erg slim (en heel erg druk)! hij vertelde ons dingen over vroeger.En in een ander kamertje lieten ze ouddingen zien zoals schilderijen. Daarna waren we bij een bwaker en hij vertelde ons over het bewaken en beveiligen van het museum.
Amal 8dlieve,kinderen van Onze Wereld.
Groep 7 ging naar het museum genaamd het Haagse historische museum. we waren er met z'n 20 kinderen uit elke groep 5 kids. we waren verdeelt in 2 groepen van 10 kinderen. We zagen hele oude schilderijen uit 1651 ong. We gingen over verzekeringen en geld praten en over wat er verzekert kan worden. We kregen een rondleiding door het museum. We zagen hoe je een schilderij kon bijverven en vervoeren naar andere landen of steden enz. Daarna kwamen we aan bij de beveiliging. Zijn naam was Abdul. Hij legde ons uit wat hij doet en hoe het werkt en waar hij echt nodig voor is. Daarna kregen we lekker pauze we kregen koekjes en limonade. En daarna kregen we een pet daar op stond:FIX JE RISK. Daarna gingen we naar een rare en enge meneer genaamd Christiaan. Hij vond zichzelf heel slim,omdat hij alles zelf wou uitvinden. Hij zij:IK HEB DE RINGEN VAN SATURNUS ONTDEKT. Hij legde ons een formule uit genaamd:PA+QB = P B huhh!!!! Hij liet ons schilderijen zien van zijn familie en van zijn vriend. We gingen ook naar een hele grote kamer waar een grote schilderij was. We kregen allemaal een vraagenblad. En op het laatst kwamen de groepen bij elkaar om een spel te spelen genaamd FIX JE RISK. We kregen bij het spel allemaal 4 polissen de 1e was de perongeluk polis de 2e was de onderweg polis de 3e was de woonzorgloos polis en de laatsde de 4e de snelbeter polis. HET WAS SUPPER DUPPER LEUK HAHAHAHA!!!!!!!
GESCREVEN DOOR FULYA.VERTELD DOOR KIRAN
NAMENS GROEP 7A

hhaahhhhhhhhhhhhhhaaaaa fulya en ik hadden een lange verhaal HEHE.
SUPER DUPER LEUK ECHT COOL
KIRAN 7AHallo allemaal,
Wij gingen met de studieklas naar Het Haagse Historisch Museum. Het ging over verzekeren en eerst moesten we luisteren over wat het ging en daarna was er een voorstelling voor ons, het was over een jongen genaamd Cristiaan uit de zeventiende eeuw hij mocht niks van zijn vader en zijn moeder was overleden toen hij acht jaar was en vertelde meer over zichzelf. Toen kregen we limonade en iets lekkers , we kregen ook een pet, spelletjes en een boekje met vragen. Als laatst gingen we naar de poppen. Er waren heel veel kleine poppetjes en kleine huisjes. Je mocht helemaal niks aanraken. Dat was het.. Doei!
Beyza 8c

op dinsdag 13 november 2012 ging de studieklas naar het haags historisch museum de les had te maken met het week van het geld het ging over verzekeringen eerst gingen we naar de salon en kregen we uitleg over de les die we gingen doen en die vrouw die de les gaf ging eerst kijken wat we wisten van verzekeringen en de juf legde wat uit over een soort kijkwijzer waarop vragen stonden over verzekeringen daarna gingen we naar een slimme man die Christiaan heet hij ging ons laten zien wat hij wist zoals een formule van kans dat iets kapot ging en legde uit hoe dat kon worden verzekerd daarna gingen we naar een beveiliger die Abdul heette en legde over beveiliging in een museum en risico's die je loopt als je niet bent verzekerd daarna gingen we terug naar de salon en kregen we wat te eten en te drinken toen gingen we naar een zaal met een ENORM schilderij van Jan Van Goyen de juf legde uit hoe zo'n ernorm schilderij verhuisde daarna gingen we naar een poppenzolder ddarna terug naar de salon en kregen we een pet en een spel en daarna gingen we terug naar school rond 11:00 vertrok de bus
dat was een samenvatting van de excursie
BRAHIM 8DMeer weten? Klik hier verder op de websites!
WEBSITE Week van het Geld
WEBSITE Haags Historisch Museum
WEBSITE Fix Je Risk-spel
WEBSITE Nibud-Kinderen en geld
WEBSITE SchoolTv Alles heeft zijn prijs
customisable counter