Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


VAN MAANDAG 15 T/M VRIJDAG 19 FEBRUARI IS HET TECHNIEKWEEK!

Dit jaar worden de lokalen omgetoverd in FAB-LABS: laboratoriums waar je allerlei dingen gaat onderzoeken en proefjes gaat doen. Maar ...... dat kan niet zonder jullie hulp: jullie zullen zelf de nodige dingen van huis mee moeten nemen om het laboratorium te vullen. Kijk eerst hier naar de VIDEO!

 


KLIK EERST HIER VOOR DE VIDEO START TECHNIEKWEEK 2010!

VRAAG DUS SNEL AAN JE JUF OF MEESTER WAT JULLIE GAAN ONDERZOEKEN EN WAT JE MEE MOET NEMEN VAN HUIS!Het mooiste laboratorium krijgt een supercoole prijs. Laat via de brievenbus hieronder weten wanneer meester Rien in jullie laboratorium kan langskomen.

MAAR ...... DAT IS NOG NIET ALLES.
Iedereen mag ook meedoen met de grote BELLENBLAASWEDSTRIJD.
Blaas de grootste, mooiste, gekste, langste of meest bijzondere zeepbel en maak er een foto of filmpje van. De beste inzenders winnen een fraaie prijs.Ongelooflijke bellentrucs door Tom Noddy
Xperiment met SchoolTV en in de Voorjaarsvakantie
Voor nieuwsgierige juffen en meesters (maar kinderen mogen ook wel kijken)
Een WizzKids experiment voor in de klas: SUPERSCHUIM
Tips voor bellenblaassop
Wat doe jij? Reacties, uitnodigingen, prachtige proeven of technische tips?
Typ het hieronder en vul ook je naam en groep in!


Bericht
Naam en groep
TECHNIEKBERICHTEN:

halo kinderen
het was heel erg leuke dag maandag tot
met vrijdg was het leuk na
laaste uur gaan we
techniek doen
vode juli ook leuk ja /nee
zehra 5a

ik heb een beleblaas gemaakt ik kan met dat bijna voetbalen.
als die op stof komt dan omploft het niet maar alls die op me hand of hout komt dan omplof die pas.
can 6c

hallo meester Rien,
wat was dat een leuke film!!
het was zo grappig dat ik er van moest lachen.
de groetjes van Sulaiman 4c

Dank je wel voor je mooie verhaal Can (zie hieronder). Maar ........ de groepen 1 t/m 4 hebben ook hun eigen FabLabs hoor. Ga maar eens kijken !!!!! En GROTE bellen dat ze kunnen blazen ........
Meester Rien

Beste B.S OnzeWereld leerlingen,
Zoals jullie al de laatste dagen gehoord hebben is de fab-lab week begonnen! En dat betekend: VEEL PROEFJES! Dit jaar is de thema van de fab-lab week over: Bellen blazen. Meester Rien, en meester Theo, hebben samen een leuk clipje op de website gemaakt (Www.onzewereld.net). De groepen 5 t/m 8, hebben de fab-lab week. En voor de peuters, is er niet zoveel te belefen deze week, want hun hebben de fab-lab week niet. Veel kinderen nemen zelf dingen mee van huis of kopen dingen in de winkels, leuk h�! De organiseerders van de week zijn: Meester Theo & Meester Rien.
Ook wij (groep 7c) hebben de Fab-Lab labaratorium in ons klas! De rest van de groepen hebben het op de gang. De meester, en de kinderen uit ons klas hebben veel dingen meegenomen, Zoals: Proffesors jassen, Brillen, reacheer buisjes, erlumijer, druppelaars, ballonen, gemische drankjes, En nog v����l meer! Deze week doen de klassen (5 t/m 8) heel veel proefjes die over Bellen blazen gaan! 7c heeft natuurlijk de mooiste klas met de fab-lab week! Geloof je me niet? Neem dan spel een kijkje in klas: 7c! Er is veel te beleven deze week! Ik zou zeggen 'Porefjes week!'. De proefjes week kan beginnen! Met veel veel en veel dank aan meester Theo & Rien, En natuurlijk meester tim!. Veel kinderen zijn er hard mee bezig om zo goed mogelijke proefjes uittehalen met bellen blazen! Ook eens een keer probeeren? Je hebt aleen dit nodig: zeepsop en een glas water. Bellen blazen maar!
Can Gunes 7cHoi allemaal,
Wij hebben een techniekhoek voor de techniekweek, met allemaal gemische drankjes, twee witte jassen met twee brillen, grote en kleine reageer buisjes, druppelaars en nog veel meer...
Sommige kinderen hebben proefjes meegenomen van huis.
We gaan ze eerst nog uittesten en kijken of het lukt.
We hopen dat we winnen!!!
Leyla en Fatih uit 7c meester Tim


hallo meester Theo meester rien het was leuk film en de best filim;
emir 5a


we hebben in de klas
met onze juf iets gedaan
het is echt mooi ik wist
dat niet maar nu heb ik die truc geleerd
esma 5b


We hebben in de klas een techniekhoek gemaakt. de techniekhoek heet D-7. Daar in hebben we de volgende spullen:2 labjassen,handschoenen,haarnetten,afwasmiddel,handzeep,7paperclips,kom,beker,pincet,door zichtig papier en een naald.er zijn twee proefjes. in de eerste proef moet je de kom vullen met water en dan doe je door zichtig papier er in en daar op leg je paperclips en je doet in de kom afwasmiddel en hand zeep.dan gaat het door zichtig papier met erop paperclips zinken. in proef twee moet je een beker vullen met water en dan moet je wachten tot dat het water kalm wordt.dan doe je met een pincet de naald rustig op het water.je doet er nog ��n druppel afwasmiddel en een scheutje handzeep dan zakt de naald naar de bodem van de beker. onze mening:we vonden het heel erg leuk om ��n keer in een lab te werken.
ismail&esra 7d


hallo meester Theo en meester Rien! Wat een leuk filmpje. Het was erg grappig. We zijn benieuwd hoe die man zoveel bellen kan blazen. Wij gaan dit vandaag ook maar proberen met de bellenblaasdoos.
groep 3d


ik heb iets heels leuks gemaakt, ik heb een lamp gemaakt waar de ene kant kauwgom is en de andere kant snoepjes
guldane 6a