Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Monumenten in Den HaagMet het CultuurMenu hebben alle groepen 6 een bezoek gebracht aan het monument 'Soci�teit De Vereeniging�' in de Kazernestraat in Den Haag. Maar wat is nou een monument? Is dat een standbeeld in de stad? Of toch die grote kerk? Oude gebouwen worden niet alleen bewaard omdat ze mooi zijn. Ze zijn ook belangrijk, omdat ze iets vertellen over de tijd waarin ze zijn gemaakt.

 
Wij ging naar een monument. daar woonde koning Willem de tweede.We moesten onze jassen ophangen.Toen ging ze ons dingen vertellen over het monument.we gingen een spelletje doen.
Het was heel leuk.En sommige mochten het monument een beetje door kijken.
assia 6d

Met een monumentenspel in de glas-in-loodzaal in de Soci�teit werd uitgelegd wat monumenten zijn en waarom ze bewaard worden. Wie had dat glas in lood gemaakt en wanneer?
Meer weten over monumenten in Den Haag? Klik hier verder op de websites!

Societeit De Vereeniging in Den Haag
Monumenten website
Rijksdienst Monumentenzorg
Monumenten in Den Haag
En kijk naar de VIDEO bij het WERELDNIEUWS!