Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

35 jaar op Basisschool Onze WereldSchooldirecteur meester Ton Hendriks 35 jaar op Basisschool Onze Wereld; dat moet gevierd worden! Al weken lang waren leerlingen -in het geheim- aan het oefenen voor een echt eigen schoollied, Arabische Dans, Afrikaanse Trommelaars en nog veel meer. Meester Ton kreeg rare brieven en begreep er niks van....het ging allemaal om SuperVrijdag 18 april 2008...feest op school!

 Deze keer thuis opgehaald en wat later...Meester Ton en zijn vrouw Annie kwamen lekker later op school. Heeeeel veel ouders kwamen meester Ton toezingen in zijn kamer en veeeel kadootjes brengen! Er werd gezoend en veel handen geschud. Daarna kwam er een hele grote gele schoolbus in de Brandtstraat....Meester Ton ging met een groep ouders samen op schoolreis! De reis met de gele bus ging naar Rotterdam. Daar is het Nationale Onderwijsmuseum. Meester Ton en alle ouders gingen kijken naar de geschiedenis van het onderwijs in Nederland en een expositie over de Brede BuurtScholen. Meester Ton kon veel vertellen aan de ouders bij de foto-expositie over de Voorschool want daar stonden allemaal foto's van meester Ton...Met veel informatie en genoeg te praten ging iedereen weer terug naar Onze Wereld met de gele bus. Daar waren nog veel meer ouders die waren uitgenodigd om samen met meester Ton te lunchen; in de aula was een echte Boerenbonte Brabantse Koffietafel voor alle ouders. Lekkere broodjes, koffie en thee..mmmmm!Na de lunch werd meester Ton en zijn vrouw Annie bij de aula in de Brandtstraat nr 80 opgehaald door 2 groepen 2 met heel veel trommels en lekker veel lawaai. Over de speelplaats, naar het schoolgebouw op nr. 87 want daar op de speelplaats was het SuperVrijdag met muziek en dans en nog veel meer!


Meester Ton mocht lekker tussen het publiek zitten en genieten van een SuperVrijdag met als thema RESPECT. Een mooi dierenverhaal uit de groepen 1 en 2, een moeilijk letterspel van leerlingen uit de groepen 3 en 4 en eigen verhalen en raps over RESPECT van leerlingen uit de groepen 7 en 8.Leerlingen van de naschoolse CEES-activiteiten van het eigen Kinderkoor DiPaSaRo, Arabische Dans en de Afrikaanse trommelaars konden nu eens voor groot publiek optreden en kregen veel applaus! Samen met meesters en juffen werd een favoriet lied van de Rolling Stones gezongen en meester Ton zat samen met zijn vrouw en heel veel leerlingen te genieten in de zon...Meester Ton kreeg aan het begin van het schooljaar een wonderlamp; als je daar over wrijft gaan er wensen in vervulling...Gerard Ram van het Koorenhuis was gekomen om over het kunstproject RESPECT te vertellen. Het kunstwerk wordt samen met leerlingen gemaakt en wordt onthuld op de dag van het RESPECT: 13 november 2008. De middag werd afgesloten met nog een wens:
het kinderkoor zong voor meester Ton een eigen schoollied:
ALLES DRAAIT OM ONZE WERELD, ONZE WERELD DRAAIT OM JOU!
De tekst hing op de ramen; iedereen kon lekker meezingen en dansen met het nieuwe schoollied!
Na schooltijd kon meester Ton nog even samen met alle collega's op school de dag bespreken en kreeg hij nog meer kadootjes!. Alle leerlingen kregen de eigen schoolkrant in de klas helemaal vol over RESPECT
en een schoollied-CD voor in de klas. Voor reacties klik verder naar de BRIEVENBUS!