Eerbetoon aan Nelson MandelaNelson Mandela was een bekende vrijheidsstrijder. Hij zat 27 jaar in de gevangenis omdat hij streed tegen apartheid. Nelson Mandela overleed 5 december 2013 op 95-jarige leeftijd. Als eerbetoon is op vrijdag 27 juni op Basisschool Onze Wereld de 'Madiba Patio' onthuld; directeur Ton Hendriks  nodigde de jubilarissen uit om de bijzondere opening te verrichten.

 


Afrikaanse maskers, spiegels, een kleurrijk informatiebord over het leven van Nelson Mandela,  een schildering van Annabel Kanaar, een mooi gedicht van Kiran Gill, trommels en een groene grote palmboom...de patio kwam in Afrikaanse sferen en toen kon ook het bord door de jubilarissen worden onthuld; het binnenplein heet voortaan de 'Madiba Patio' als eerbetoon aan Nelson Mandela.

Uit elk leerjaar waren kinderen aanwezig; na de onthulling had directeur Ton Hendriks voor alle leerjaren een extra cadeau; het Madiba sprookjesboek. Om samen in de klas te lezen! De middag werd afgesloten met energiek getrommel en een dankwoord aan alle jubilarissen en medewerkers. Na schooltijd nog een jubilaris; Jennifer Schön kon samen met haar collega's, directeur Ton Hendriks en de andere jubilarissen in het Wereldtheater elkaar nog feliciteren en napraten over deze bijzondere dag!

 

Meer weten over Nelson Mandela? Klik hier verder op de websites!
Nelson Mandela WikiKids
Nelson Mandela Kennisnet
Nelson Mandela Jeugdjournaal

 


customisable counter
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.