Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groepen 4 en 5 naar de SchouwburgOp maandag 8 november 2010 een lange rij bussen op de La Reyweg....alle leerlingen van de groepen 4 en 5 gingen samen naar de wonderlijke toneelvoorstelling KORTJAKJE van theatergroep MAX in de Koninklijke Schouwburg
in Den Haag. 'het was heeeeeeeeeeeel leuk en ik wilde dat jij er ook was' schrijft
ilknur uit groep 5b...klik verder voor veel meer verhalen en foto's!

 


Kortjakje ligt al dagen ziek in bed. En dan op een dag komt de zon niet meer op, hij is weg, vertrokken. Kortjakje gaat op zoek. Heeft die woeste Blauwbaard hier iets mee te maken en wat weet het mannetje in de maan? Heeft de krokodil de zon ingeslikt of is de zon verslonden door het grote, strenge boek? De verschrikkelijke ijskoningin weet er meer van, maar om haar aan het praten te krijgen moet je in haar ogen kijken. Durft Kortjakje dat?er was eens een kortjakje de vader zij dat je ziek is en op eens kwam haar schaadiew waah! de kraai zij dat de zon was gestolen oo! wat erg zij kortjakje toen zij de kraai dat jij op zoek moet naar de zon maar ik kan toch vliegen naar de noordpool en ze hade de zon gevonden
ik vond het heel spannend

De voorsteling ging over Kortjakje.

Kortjakje moest slapen maar het was nog licht.
Maar zij moest van haar vader slapen.Opeens was de zon helemaal verdwenen.Toen het nacht was had ze iemand gezien het leek op een boef maar het was een schaduw. Opeens vroeg Kortjakje aan de schaduw, kun jij mij helpen om de de zon te vinden?
Dat was mijn verhaal groetjes $etefano 5a
wij gingen naar een teater daar was een meisje en een jonge dat jonge was de schaduw van dat meisje. Dat meisje is ziek en zijn mamma is dood.
abdulsamet 5c


8-11-2010 Toen ik binnen kwam vond ik de zaal heel erg grood. Maar de voorsteling vond ik erg leuk meschien vinden andere kinderen het stom maar ik niet.Het was ook erg spannend. Maar het grapigste vond ik de ijskoningin.en dit von ik over de voorstelen .
fulya 5aEr was eens een meisje die Kortjakje heete,en Kortjakje die lag ziek in zijn bed.Bijna altijd lag ze ziek in haar bed maar niet zondag's, dan gaat ze naar de kerk. ze wou niet in bed lige. Ze vroeg aan haar vader :papa ik wil niet in bed lige. zijn vader zij dat ze in haar bed moet gaan lige want ze is ziek.Dat ging ze doen,ze ging met haar handen een schaduw maken.Opeens was er een hand achter de muur.En het kwam er voorschijn.Ze keeken diep recht in zijn ogen,Kortjakje raakte hem aan en die andere ook,Kortjakje schrop en die andere ook.Ze ginde achter uit en Kortje ging tegen hem aan.Ze zij: wie ben jij en die andere zij: ik ben jou schaduw.
mihriban 5c

kortjakje was ziek en haar vader was aan het schilderen.kortakje lach in bed en toen wou kortakje niet slapen.maar toen kwam er een schaduw. en die ging kortakje na doen maar toen ze achter uit gingen lopen en tja ze gingen botsen.
seymanur 5dHet was luek ik vond het grappig dat iedereen ging schreeuwen. maar ik vond ook leuk met de ijskoning ging schreeuwen en ik vond het raar dat de schaduw in het kleine deur ging en er kwam alemaal bloed uit het deur en dat was het schaduw ze bloed en kortjakje moeste het wolf kussen en ze had het gedaan. en paar mannen gingen vechten.en ook paar mannen de schaduw gingen verbranden.
muharrem 5a

Het was leuk en washet ook spanent.
op het irst washet ook leuk . En het woorde steets spanender en veel leuker . En toen ze in het maan waaren was het ook leuk.Maar toen de schaadiuw man in het vuur zat was het egt heel spanent.En toen Kortjakje zy laat hem en toenwas het hhhhhheeeeeeeeeelllllllll spanent.Maar toen dat meisje ging komen enkortjakje wilde was grapig want waarom wilt ze nauw kortjakje? dat vond ik raar .maar toen ze het zon ys was gewoorden maar toen kortjakje ging zingen ging zinge ging de zon terug komen .
En dit was myn verhaal dag aleyna 5a

Er was eens een meisje.Ze heete Kortjakje.Ze was elke dag ziek.En haar schaduw was een jonge.De schaduw van Kortjakje zij dat de zon gevangen was door de ijskoningin.Maar Kortjakje zij dat zij ziek was.Maar het kon niks schelen voor de schaduw.De schaduw gaf Kortjakje rode schoenen.En samen gingen ze op zoek naar de zon.Ze zagen de ijskoningin.Kortjakje zong een liedje.De ijskoninging smelden. En toen kwam de zon weer trug.dan ging Kortjakje met zijn schaduw naar huis.En toen ging Kortjakje weer lekker in zijn bedje.Einde verhaal .
hudanur 5c

kortjakje was op zoek naar de zon toen zag ze de zon
Ayoub 5d

ik ging naar de voorsteling het was leuk en een beetje spannend en het ging over kortjakje dat zij ziek was.
sarukan 5b


Kortjakje
Eerst gingen we naar de zaal.En de zaal was heel erg groot.En de voorsteling vond ik erg spannend.En ik vond het ook erg leuk.En somige kinderen vonden het erg stom.En het grapigste vond ik de ijskonigin.En de ijskonigin was een man.En het was heel super grappig.En ze deden alles met lichtjes.Bijna alles met lichtjes.Bijna iedereen vond het leuk.Ik vond het erg leuk.En Kortjakje zijn schaduw was een man.En Kortjakje is altijd ziek.Zij slaapt altijd maar zondag niet.En de zon was verdwenen.Op het einde kwam de zon.En we krijgen een tatoo op het einde.

Kortjakje lag ziek in bed ze had niks te doen ze moest van haar vader in bed blijven en ze mocht nooit uit bed maar ze ging toch uit bed want ze had toch niks te doen maar ze had ook een schadieuw en dat was een man.en die man was zwart aangekleedt en hij leek op een dief? berfin tosun 5d

we gingen naar een voorstelling en de naam was kortjakje en het was heeeeeeeeeeeel leuk en het was spanend en iedereen was stil en wat vin jij nu van ? ik denk nu dat je het nu ook leuk vind ik wilde dat jij er ook was geloof me daaaaaag ilknur 5b

We zagen een vruow op een kussen.En dan was de teejater begonen.
En het was spannend.Maar iedereen ging soms schreewen.
oesama,dennis en dzhem 5b

We gingen met groepe 4en5 naar de voorsteling van kortjakje en ze gingen met zijn handen alelij dieren naa doen en ik vontet heeeeeeeeeeel leuk en kortjakje zogde de zon en op het eint hat ze iendelijk gevonden.
einde doei aleyna 5bHet was een spannende dag voor de kinderen van groep 5.
ze gingen naar de voorstelling kortjakje.het was lang rijden met de bus.het was een leuke voorstelling.toen we aan ge komen waren stonden onze ouders te wachetn.
Lirandy 5d

-Foto's voorstelling Joep Lennarts-
Nog even kijken naar KORTJAKJE?
Website Theatergroep MAX