Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diep onder de grond in Transvaal...Grote wagens in de Brandtstraat....een vrachtwagen voor rioolreiniging,tv-inspectie...wat is er aan de hand? De leerlingen uit de groepen 8 op Bassisschool Onze Wereld kregen les over het riool; alle ondergrondse grote en kleine buizen die door alle straten in Den Haag lopen....alles bij elkaar al 1475 kilometer! Klik verder voor rioollinks, rioolfoto's, rioolvideo en veel rioolverhalen uit de groepen 8....

 


HET RIOOL
vandaag gingen de groepen 8 naar een riool les buiten we kregen te horen dat we een klein machine 50.000euro is we kregen les van richard,micheal,en nog veel mensen . we hadden een leuk les gehad ,we mochten kijken in de auto en hoe hard een spuit kan maximaal 250bar en dat is heel hard we hadden filmpjes gezien en was heel leerzaam vroeger had je denhaag ook en die was heel klein in denhaag was alleen maar water dus daar kwam ook je behoeftes in dus er was in denhaag een groot bierbrouwerij daar voor had je water nodig en die water werd uit de meer waar ook poep was en daar door kwamen er ziektes die wij gebruiken als vieze woorden zaols tyfus golora dat komt nog steeds voor in Afrika.in het riool is veel vet poep pis vies water. in een vrachtwagen past 15.000L past in vrachtwagen de kleinere auto heeft computer enzo die auto kost 500.000euro en vrachtwagen 500.000euro. we mochten zien hoe het gezogen word toen legde hij een handschoen die werd opgezogen toen hoorden je twee knallen we kregen lichjes waar mee je kan opladen als je er aan draait het was heel leuk en kan niet wahten wat de volgende keer komt :)
DE EINDE TOT DE VOLGENDE KEER !!!!
zakaria el khadir 8b


Vandaag Wonsdag 7 September hadden kinderen van de groepen acht rioolles.
Ze gingen eerst naar een presentatie kijken die ging over dingen zoals : Hoe maak je een riool schoon ? , Wat voor soort wc had je vroeger ? en nog veel meer .
En toen gingen we naar buiten en toen hed je een groote machine die een zuikracht heeft en een spoel methode.

Voor wat is de zuigkracht ? : Voor allerlie dingen zoals zand , kettingen en nog veel meer want je weet maar nooit wat je in een riool voorkomt en als die dingen daar in komen dan hoor je een enorme knal

Voor wat die spoelmethode nodig is ? : Om het riool schoon te maken.

En toen ging een deel van de groep in een busje die ook was gekomen hadden ze een soort camerearobot die ze in het riool doen om te kijken wat er iets aan de hand is of kapot is enzovoort.
Hoe je dat kan zien ? zal je nu vertellen dat kan je zien in het busje is er een soort beeld waar je dat kan zien en toen kregen de kinderen allemaal een lampje die werkt op natuurlijke energy want er hangt en soort van touwtje waar je aan moet draaien dan gaar het lampje aan.
aleyna sertkaya 8b
Vandaag ging groep 8 naar een riooles. Eerst gingen we binnen infomaatie krijgen over het riool. Ze lieten filems zien die ze eerder hadden gemaakt. Daarna gingen we naarbuiten daar stonden twee auto's een hat camera's en computer apraatuur. En de anderen hat water spuiten om het riool schoon te maaken. En het hat ook een groote stofzuiger die tot 200 bar kan. Ze hadden ook dingen waarmee ze het riool het water kunnen stoppen. We kreegen ook een zaklampje
Tobias huiskens groep 8B

Riool les
We kregen eerst een presentatie te zien over riolen .en kregen te zien wat er allemaal in riolen niet mag en wel mag door gespoeld worden.We zagen filmpjes wat er in riolen zitten zoal s poep of wc papier . Na de films mochten we vragen stellen Daarna gingen we naar buiten daar mochten we in de auto daar was een klein kamer daar mochten we een film van de riool kijken .Toen kregen we een lampje zonder baterijen . als je er aan gaat draaien dan gaat die op laden . Daarna gingen we naar een andere auto daar kregen we uitleg hoe ze de riool filteren en waar al het viezigheid naar toe gaat . We mochten zien hoe ze de water gebruiken maar op een lager snelheid.We kregen te zien hoe de pomp werkt .En we kregen te horen welke ziektes je kan krijgen :tyfus en cholorae .Daarom mag niet iedereen in een riool anders krijg je ziektes en dan kun je dood gaan.
Onur 8b

We hadden les gekregen over het riool.
Eerst hadden ze binnen een powerpoint laten zien over wat je wel en niet mag gooien ik het riool of door het toiletpodje.
Ze hadden met de driepoter laten zien hoe ze door de tunnel zakken.
Vervolgens gingen we naar buiten.
Ze hadden de tank van de auto laten zien en hoe het water wordt gezogen. Ze hadden ook nog laten zien hoe ze het tunnel weer verschonen met het buisje.
En er was een soort kleine autotje en aan de kop hangt een cameratje en dat camera zakken ze door het tunnel en dan kunnen ze zien of alles goed gaat in het tunnel.
We mochten in het busje en in dat busje kon je zien wat het kleine cameratje opneemt.En toen we eindelijk uit het busje mochten kregen we een lampje.
merve 8bEerst gingen ze een soort van spreekbeurt houden over het riool .
En toen gingen we naar buiten en we kregen daar les over het riool.
we keken naar soort van camera die we niet mochten aanraken want die was 5000 euro.
En daarna gingen we in een busje zitten en gingen we op het beeldscherm een filmpje Kijken. en toen we uit het busje stapte kregen we een sleutelhanger met een een lampje eraan.en bij die powerpoint keken we ook filmpjes.En buiten gingen ze ook wijzen hoe al die buizen werken.En hoe ze met een soort balletje de riool dicht stopte .
Ze hebben ook uitgelegd welke ziektes je kan krijgen tievus en cholera en daarvoor moet je allemaal ingeent zijn.
En toen we buiten klaar waren gingen we naar de klas.
ashmi 8b

hallo allemaal ,
vandaag kregen we les van een paar mensen van de riolering.
Het was heel leuk en we kregen nog een presentatie te horen.
Na de presentatie gingen we naar buiten en mochten we een kijkje nemen in een vrachtwagen. We kregen ook een paar dingen te zien zoals hoe ze het riool schoon maken we hebben ook een paar beelden gezien hoe het riool er van binnen uit ziet. Het was heel leuk,en we hebben nog een lampje gekregen.
assia azoubai 8d


wij kregen een les over de riool toen vertelde ze allemaal dingen.Dsaarma gingen we naar buiten keken we in de rioolen toen kregen we lichtjes daarna gingen we naar de auto en ze lieten allemaal dingen zien.
samya 8d

DE RIOOL LES

Hooi wij zijn ozlem en senna.
wij hebben vandaag op school riool les gehad van een groep mensen die voor het bedrijf Sita werk.
Sita is een bedrijf die riolen bijhoud.
we hebben eerst informatie gekregen over riolen, daarna mochten we naar buiten om een kijkje te nemen hoe het precies werkt.
We hebben gezien hoe ze met een robot camera kijken of de riool er nog goed uitziet.
Ook hebben we filmpjes gekeken in een van hun bussen.
We hebben veel geleerd over toiletten in het verleden.
We hebben ook een klein cadeuatje gekregen(lichtgevende sleutelhanger).
Wij vonden het leuk om meer over riolen te weten, en dat ze ons een lesje kwamen geven = senna ozlem 8a


hoi wij zij fernando en Ra�f wij schrijven over de riool les


We kregen vaandaag les van het bedrijv Sita. Ook kregen voorlichting over het riool. Ze lieten ons dingen zien wat ze gebruiken tijdens hun werk. We kregen informatie binnen en ,toen gingen we naar buiten.
daar kregen we informatie over de wagens. Ze hadden filmpjes laten zien over hun werk. Ze namen ook een pop mee. We zagen ook oude wc die ze vroeger nog gebruikte, maar nu nog te zien zijn. Op het einde kregen we nog een cadeautje. Het was leuk om deze les te krijgen.
we weten nu veel over het rooil.
RA�f en Fernando 8aaaaaaaaa

Nog meer weten over het riool in Den Haag?
Klik dan hier verder op de websites!
Den Haag-Riool verstopt
Den Haag-verversingskanaal
Riolering Wikipedia
Rioolmuseum Parijs

KIJK OOK NAAR DE RIOOL-VIDEO BIJ HET WERELDNIEUWS!customisable counter