Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat weet jij over het DIVALI LichtjesFeest?Na de herfstvakantie komt het DIVALI lichtjesfeest...Prinsilio en Arjun uit groep 7b zijn alvast gaan kijken bij BHARAT KING op de Paul Krugerlaan. Wat vier je dan eigenlijk en wat doe je dan? In het komende WERELDNIEUWS een videoverslag. Typ hier op de website je eigen verhaal over het DIVALI Lichtjesfeest. Shubh Diwali!

 Diwali vieren de hindoes,omdat er een belangrijk verhaal hoort! (alsfolcht) de got Sita werdt ontvoerdt door een slechte geest. En Ram de (man van Sita) die ging haar redden in een lange tocht! en ze kwamen samen na 14 jaar terug.
en toen stak iedereen lichtjes aan! en daaromheet het divali!
shub betekent gelukkig! Thuis moet je huis schoon zijn. en je moet overal lichtjes hebben. en we grijgen allemaal zoetig hijd maar we moeten wel vegetaries zijn.

Mamsha Maniram 8d


yo yo yo divali feest gaat beginnen dat word een dagje vrij voor-kishan-en voor die andere hindoestaanse kinderen!!!
En al die lichten over huizen en straten.....
wat leuk zeg(maak grappe)

suia 8c 8c 8c

diwali Feest
ik snap het niet het kan geen feest zijn want het is in de nacht
duss kunnen jullie mij en de mense die het niet snappe er wat van uitlegge!
hanane 8 cMijn verhaal over Diwali

Divali is het enige feest dat heel India verenigd. Traditioneel is het bekend als "Het feest van het licht". In de praktijk worden kleine lampen (diya's) aangestoken. Deze lampen zijn gemaakt van klei, waarin de lichtjes aangemaakt worden met als brandstof geklaarde boter, ofwel Ghee. Dit geheel heet de Dia. Deze aangestoken Diya's worden in elke ruimte van de woning neergezet.Diwali is voor iedereen.Maakt niet uit voor jong en oud.Dus iedereen mag er aan mee doen.Diwali is een soort feest voor Hindoes.Het is een belangerijke feest, en ook een soort grote feest.Zoals:Kerstmis.Zo is Diwali ook een feest.In alle landen vieren mensen Diwlali.Het vieren van dit feest gaat gepaard met het nuttigen van zoetig eten. Echter in het buitenland steekt men daarnaast ook vuurwerk af. Divali is een vrolijk feest en wordt vaak gevierd in gezinsverband. Het is een feest voor iedereen, voor jong en oud, man en vrouw, arm en rijk.Divali wordt gevierd om het licht te verwelkomen in het leven. Licht wordt namelijk altijd wordt geassocieerd met succes en hoop.Diwali vier je als de zon niet meer schijnt.Dus als het zondsondergang dan is het lekker donker.En dan maken ze kaarsjes aan.En als het mag gaan mensen POOYA doen.Dat is Bidden.En als dat gedaan is dan maken ze lekkere dingen.Ook zoete dingen.Zoals Bara, Rotti,En nog veel meer.
Prinsilio Groep 7B

oooh dankje Prinsilio 7b
nu weet ik 't
ouafae 8c


Ookeey ik ben geen Hindoe!!
Maar het zal leuk geweest allemaal kaarsjess ik ben er gek op!!
Mijn vraagje : Doen jullie meer bij diwali feest??
Umran Kaynak 6D

heej heej
voor wat doen jullie eigenlijk het diwalie feest?
ouafae 8c


Wat betekend diwali.
Divali is het enige feest dat heel India verenigd. Traditioneel is het bekend als "Het feest van het licht". In de praktijk worden kleine lampen (diya's) aangestoken. Deze lampen zijn gemaakt van klei, waarin de lichtjes aangemaakt worden met als brandstof geklaarde boter, ofwel Ghee. Dit geheel heet de Dia. Deze aangestoken Diya's worden in elke ruimte van de woning neergezet. Als ze het hebben neergezet gaan ze bidden (pooja) en dan als ze het hebben gedaan gaan ze zoetigheid uitdelen en dan is het afgelopen.

ik hoop dat jullie nu weten wat diwali is
Van Arjun Mangloe Groep 7B
shubh diwali!

Leuk meester Theo
al die foto's
Prinsilio 7B

Het videoverslag van Arjun en Prinsilio is te zien in het komende WERELDNIEUWS!
Alvast meer weten over het Lichtjesfeest?
Kijk hier naar de VIDEO: DIVALI feest van de SchoolTV BeeldBank

Meer informatie op de DIVALI websites:

Diwali feest Wikipedia
Diwali festival
Diwali feesten
Diwali woordenboek
Diwali almanak

shubh diwali!