Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groepen 6 bezoeken de moskee Noeroel IslamEen aantal leerlingen van de groepen 6 brachten deze week samen een bezoek aan de moskee Noeroel Islam in de Scheepersstraat. Ze werden hartelijk ontvangen en kregen een rondleiding door de moskee. Dhiraj en Kemesha van 6c en Mamsha en Karan uit groep 6a schreven een verslag.

 


We waren naar een moskee geweest die heet Noeroel en daar hebben we dingen geleerd over de islam.We hebben de Quran gezien.de bol die op de moskee staat heet koepel.ze bidden richting het oosten.En ze bidden 5 keer. Overal was er een ander luchtje.De prove is muhammed. Je mag geen beelden in islam hebben.Kaba is een gebedshuis.Muhammed is geboren in mekka Arabie. De toren die ze bij de moskee hebben heet Minaret.alla heeft 99 namen.Ze moeten hun schoenen uitdoen want ze moeten schoon zijn.Ze hebben een maan op de minaret omdat ze maanmaanden hebben.ZE moeten dougen om rein te zijn.Wie geen Arabies kent mag niet bidden.
Dhiraj & Kemesha 6c
Eerst deden we taal en toen gingen zwemmen dat was heel leuk en toen eten en toen rekenen.en daarna spelling en toen was het overblijf.toen gingen er acht kinderen naar de moskee en er was een man en die gaf ons een rondlijding en de bol noemen ze koepel en de lasnge ding noemen ze minaret.en het heilige boek heet kuran.een profet heet mohamet het graf van mohamet ziet er mooi uit mohamd is geboren in makka dat was het doeiiiiiii karan en mamsha groep 6a


Meer weten over de Noeroel Islam moskee?
Klik hier verder voor meer informatie