Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar het Paleis van EscherBijna alle groepen 7 hebben inmiddels een bezoek gebracht aan het Paleis aan het Lange Voorhout in Den Haag. Daar is een tentoonstelling van de Nederlandse kunstenaar Escher, die beroemd is geworden door zijn tekeningen en etsen vol rekenwerk; raadsels, puzzels en gezichtsbedrog.....zie ik het nou goed of niet? Na de rondleiding konden de leerlingen aan de slag met patronen van vissen en vogels.

 
Hallo evrybody!!!

Wij zijn vandaag (10-11'09)naar het Escher paleis gegaan. Het Escher paleis was eigelijk vroeger de werkplaats van koningin Emma (overgrootmoeder van koning Beatrix).
Daar kregen we een rondleiding van een mevrouw. Der waren ook heel veel vlakvullingen.
Een vlakvulling is een patroon dat maar door en door en door gaat. Daar waren hele mooie vlakvullingen en hele lelijke vlakvullingen (dat zeggen wij dan). We hebben zelf vogels en visen gemaakt.... die vormen samen een patroon dat ook maar door en door en door gaat.
Het was een super leuke ochtenddie we samen met de klas hadden meegemaakt.
Gaa er zelf maar een keertje naar toe want, het was heel leuk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Groetjes en kusjes Imane en Melisa D.
dinsdag 10november zijn we naar het echser paleis gegaan het huis van konining Emma. we hadden een rondleiding gekregen. we zagen schilderijen van vlakvullingen. en we hebben een drie-d schaakmat gezien het leek wel of het echt was. we zagen verschillende soorten lampen zoals een vaas en doodskoppn en andere vormen die gemaakt waaren van kistallen.je zag er wel tachtig er van in de spiegel.toen gingen we vissen en vogels knippen en dan kleuren en als iedereen klaar was kan je een vlakvulling in elkaar zetten met de klas toen gingen we terug naar school.
EINDE door ikram & hicham 7cOp de pagina WERELDNIEUWS! staat een videoverslag van het bezoek aan het Paleis.
Meer weten over Escher? Klik dan hier verder!
Website Escher in het Paleis
Escher Wikipedia
Video over Escher met veel animaties
Nieuwsbericht over prenten Escher