Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is een CANON eigenlijk?Het woord 'canon' (met de klemtoon op de eerste lettergreep: c´┐Żnon) heeft verschillende betekenissen... in het woordenboek staat als eerste betekenis 'regel, richtsnoer, maatstaf' De CANON van Nederland laat het geheel zien van belangrijke personen, teksten, kunstwerken en nog veel meer dingen die laten zien hoe
Nederland zich ontwikkeld heeft tot het land waarin we nu samen leven.

 
Stichting entoen.nu is voortgekomen uit de commissie Ontwikkeling Nederlandse Canon, die op 3 juli 2007 in de Ridderzaal de definitieve versie van de Canon van Nederland presenteerde. Bij die gelegenheid maakte de minister van OCW bekend dat de canon per september 2009 opgenomen wordt in de kerndoelen van het basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs. Dit betekent dat vanaf dan alle Nederlandse scholen verplicht zullen zijn de canon te behandelen.

Op 20-21-22 mei 2008 zijn er Centrale Presentaties in de aula van Basisschool Onze Wereld, Brandtstraat 80. Deze keer voor alle groepen 4 t/m 8. De Presentaties zijn bedoeld als een allereerste introductie op de CANON van Nederland; hoe zit dat nou eigenlijk in elkaar en waar kunnen leerkrachten meer informatie vinden en hoe kunnen leerlingen er zelf mee aan de slag? Als voorbeeld zal 1 onderwerp wat dieper worden behandeld.

Met de CANON zijn momenteel veel instellingen en websites druk bezig...ook is niet iedereen even blij met de keuzes of behandeling van de onderwerpen....er wordt nog heel wat geknutseld. Op de schoolwebsite komt hiervoor een aparte link, zodat alle vorderingen van de CANON, actuele wijzigingen en/of bijpassende foto's, informatie, verhalen of video voor iedereen hier snel zijn te vinden.
Tips, reacties en aanvullingen van harte welkom!Allereerst maar een kijkje op de officiele Canon-website: hier staan de '50 vensters'
en wordt elk onderwerp behandeld, met daarnaast linken naar literatuur, websites, vertakkingen
en een forum om reacties achter te laten.

Website Canon van Nederland

Hieronder wat websites met informatie over de CANON en/of
die onderwerpen uit de CANON behandelen.


Canon Wikipedia
Ministerie van OWC-Canon
Website Tijdsbeelden
Weetjes en Webjes
Canon in Beeld en Geluid