Groep 8d naar het gemeentemuseum

 

Vrijdagochtend 11 januari 2002 gingen we met 8d naar het museum.Toen we in de bus stapten reden we langs de markt. Toen kwamen we aan bij het museum. We liepen naar binnen en zagen een beeld bij de ingang. Toen hingen we onze jassen op en moesten we wachten in de rij. De klas was verdeeld in twee groepen van 10 kinderen. Er kwam een mevrouw die vroeg: �Wat is de belangrijkste regel waaraan je je moet houden in een museum?� Dat was dat je nergens aan mocht komen anders krijgen we de beveiliging op onze kop. Toen liepen we naar boven, daar waren 4 foto�s van mannen.
De eerste foto was van Pablo Picasso, de tweede was Salvador Dali, de derde Miro en de laatste Bernard Tapies (dit is de enige die nog leeft).
Alle schilders kwamen uit Spanje. Picasso was de eerste man die niet alles schilderde zoals het in de werkelijkheid eruit ziet. Hij ging over op de stijl kubisme. Dali ging over op de stijl surrealisme. Miro vond dat hij niet goed schilderde en zijn meester zei: �schilder met een blinddoek om�.

Tapies ging aan het werk met teer, gips en klei. We zijn veel kamers binnen gaan met allerlei schilderen en beelden. Ze schilderen dingen vanuit hun eigen fantasie. Het belangrijkste werk en beroemdste schilderij van Picasso heet: Guernica: Een wereld in oorlog 1937. Het schilderij in het Gemeentemuseum is nep. Hierna gingen we naar een atelier.
Daar hebben we tekeningen gemaakt van een stilleven, zoals op een tafel een vaas, fles, bloemen, boek en bloempotjes op elkaar. Daarna gingen we papier scheuren en dan opplakken in de vorm van het stilleven dat we net getekend hadden.
Nouschka vond het best leuk, Sabrina vond het gaaf en
Mustafa vond het schilderij die van 7 meter mooi.


door Sabrina, Mustafa en Nouschka van groep8d

Zelf verder kijken in het gemeentemuseum? Klik hier!


Terug naar het archief schooljaar 2001-2002


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.