Groepen 6 naar het Museum Beelden aan ZeeLeerlingen van de groepen 6 op Basisschool Onze Wereld zijn met het CULTUURMENU naar het Museum Beelden Aan Zee geweest, verstopt in de duinen bij Scheveningen. Kijken naar bijzondere beelden uit Boekarest,  wandelen door een Gouden Paleis en vooral ook samen aan de slag met beelden op een sokkel.  Met mooie resultaten...klik verder voor foto's en verhalen!

 

 


 

beste dag ooit zo erg leuk SUPER silan 6d

het was echt leuk bij beelden aan zee in scheveningen met mij klas en juf Dilek.
doei doei doei.Edzhe 6d

Het was super leuk beelden aan zee bij scheveningen met juf dilek en veel groetjes 6d inci ik ben op wereld nieuws het was echt leuk om op wereld nieuws te komen jeeeyy met emrullah van 6d Inci 6d

het was een hele leuke dag havin 6b

Het was heel Leuk Saruniya6d

Beelden aan Zee is ontworpen door de Nederlandse architect Wim Quist. Het gebouw, dat de grondvorm heeft van twee grote cirkels, is in het duin ingegraven. Op het museum staat het historische Paviljoen Von Wied dat in 1826 is gebouwd in opdracht van koning Willem I. Onbeperkte lichtinval en weidse afmetingen zijn kenmerkend voor het museum.  Drie of vier maal per jaar zijn er wisselende  tentoonstellingen te zien;  nu de expositie 'Transparant' ; op het centrale plein in Boekarest stond jarenlang een monumentaal standbeeld van Lenin op een reusachtige sokkel. Na de revolutie werd het standbeeld van Lenin omver getrokken en de sokkel bleef daarna lange tijd leeg. Ioana Ciocan startte een kunstproject; waarbij ze telkens een kunstenaar vroeg om een beeld te vervaardigen voor op de sokkel. Een aantal van deze nieuwe ‘standbeelden’ zijn in de tentoonstelling te zien. Leerlingen van de groepen 6 gingen na de rondleiding zelf aan de slag met een beeld op een sokkel. 

Meer weten of nog even rondkijken in het museum? Klik hier verder op de websites!
Website Museum Beelden aan Zee
Wikipedia Boekarest
Wikipedia Nicolae Ceaușescu

 

customisable counter


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.