Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Lichtjesfeest: DIVALIVrijdag 5 november wordt een van de belangrijkste feesten in het hindoe�sme gevierd: DIVALI, ook wel bekend als het lichtjesfeest. Tijdens dit feest worden in en om het huis lichtjes aangestoken. DIVALI is een vrolijk feest en wordt vaak gevierd in gezinsverband. Het is een feest voor iedereen, voor jong en oud, man en vrouw, arm en rijk. Klik verder voor meer informatie over dit bijzondere feest!

 
Divali, ook genoemd Deepavali, Diwali of Deevali is een van de belangrijkste feesten in het hindoe�sme en vindt zijn oorsprong in India. Het woord is afgeleid van het Sanskriet dipavali, dat een rij lichtjes betekent. De olielampjes, Dipa, traditioneel een kleigebakken lamp, Diya of Dia, met katoen wattenlontje en geklaarde boter (ghee). Tijdens het feest worden dan ook door het huis en op de erven lichtjes aangestoken. Divali, ook bekend als Lichtjesfeest, wordt symbolisch bedoeld als �de overwinning van het goede over het kwade, overwinning van het licht over de duisternis, overwinning van de gelukzaligheid over de onwetendheid�.
Divali is het enige feest dat heel India verenigt.
WERELDNIEUWS DIVALI VIDEO:
DIVALI viering in een tempel (mandir) op de Regentesselaan, in de winkel op de Paul Krugerlaan en thuis...VIDEO SCHOOLTV DIVALIDe mensen �n hun huizen horen rein te zijn tijdens Divali; dat wil zeggen zuiver en schoon. Hindoes vasten op de vijf dagen van Divali; dat wil zeggen dat men geen vlees, ei(producten) of ander voedsel eet waarvoor dieren lijden, worden gebruikt of voor worden gedood. Tijdens het feest wordt veel traditionele zoetigheid gemaakt en rondgedeeld. Divali viert men gewoonlijk in huiselijke kring, maar ook in de Mandir (Hindoe gebedshuis) wordt tijdens Divali een dienst gehouden.
Tijdens de derde dag wenst men elkaar 'Shubh Diwali' wat Gelukkig Lichtjesfeest betekent.


Zelf ook iets over het komende Divali Lichtjesfeest schrijven, of wil je foto's of video gaan maken van dit mooie feest? Laat het weten! Stuur hieronder je bericht en vergeet niet je naam en groep te vermelden....
Bericht
Naam en groep

Alles goed ingevuld? Druk dan op verzenden!
Je eigen IP computer-internet-adres wordt automatisch mee verzonden.


Meer weten? Klik hier door naar DIVALI websites:

Diwali feest Wikipedia
Diwali festival
Diwali feesten
Diwali woordenboek
Diwali almanak

shubh diwali!