Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De groepen 6 naar een monumentDe groepen 6 zijn met het CULTUURMENU op bezoek geweest bij een monument met een bijzonder glas-in-lood-plafond: 'Soci�teit De Vereeniging' gebouwd in 1851 in de Kazernestraat in het centrum van Den Haag, vlak achter het Lange Voorhout. Klik hier verder voor foto's en verhalen van de leerlingen uit de groepen 6!

 We gingen naar soort museum het was heel leuk toen we naar daar gingen gingen we in de bus tv kijken het was leuk daarna waren we gekomen toen gingen we naar binnen. Daar gingen we onze jassen ophangen wij gingen op een tafel zitten. Dan gingen we soort ganzenbord spel spelen er waren veel vragen. Sommige wist ik al maar sommige weer niet. juffrouw ging een beetje over vertellen en het was SUPERLEUK.
Esma 6b


groep 6a ging in de ochtend om half negen verzamelen en lekker lopen naar de bus met wel een grote bus wij gingen woensdag stichting vereenging monument dat is een oude gerstoureerde buurthuis we gingen eerst ons jas ophangen en toen in een grote kamer zitten en een bordspel spelen de bordspel gaat zo:je hebt eerst een dobbelsteen die ga je gooien bijvoorbeeld woord het nummer vijf dan doe je vijf stappen en dan krijg je een vraag en dan ga je verder spelen op het eiond ging de juf vragen wie die raam heeft ontworpen enn ons groepje dacht ellie maar de juf zegt niet wie het echt heeft gemaakt toen moesten we opruimen toen moesten we een raam met een potlood tekenen en toen een doorzichtige papier en die moest over mijn witte blaadje en toen met een zwarte permanent marker het overtrekken en toen waren we klaar en wachten op de bus en weer terug naar basischool onzewereld en lekker een beetje tv kijken in de bus en weer terug lopen naar onze wereld
yasmina 6aWe gingen op woensdag 2 februari naar een 50 jaar oude monument we kwamen als eerst in een gangetje en daarna was er een hele grote zaal daar gingen we zitten aan ronde tafeltjes. We hadden ook groepjes gemaakt we moesten spelletjes spelen je moest eerst met een dobbelsteen gooien en als je bijvoorbeeld 4 gooit met je dobbelsteen dan moest je vier stappen zetten met een pion en er stonden ook kleurjes op dat bord spel en als je bijvoorbeeld op groen komt dan moest je een groen papierje pakken en je moest de vraag lezen die erbij hoort en dan moeten de andere kinderen antwoord geven op de vraag uiteindelijk ging de juf een vraag stellen en die was wie was de architect het plafon heeft gemaakt van glas in loot helaas had ik met mijn groepje niet gewonnen we moesten ook een eigen ontwerp maken van glas in loot.
EMIRKAN 6D


We gingen in de bus naar Soci�teit de Vereeniging. Er was een hele vervelende buschauffeur, maar we kwamen er wel. Toen we onze jas hadden opgehangen gingen we aan ronde tafels zitten. We gingen een soort Ganzebord doen in teams van 2 of 3 kinderen. Je moest aanwijzingen zoeken welke man het glas-in-lood in het plafon had gemaakt. De vragen waren heel erg moeilijk. Daarna gingen we een soort glas-in-lood maken van papier. Het was echt leuk met elkaar en gezellig. Maar toen moesten we terug met die chagrijnige buschauffeur�
Ichraq � 6Chet monument
woensdag 2 februari gingen we naar het monument er was zo,n vrouw die ging alles uitlegen we hadden groepejes gemaakt daarna gingen we een spel spelen we moesten er was een hele grote dobbel steen en 2 pionen we moeste 3 tegen 3 spelen er waren ook vragen als je op het groene vakje ging staan moest je zo,n groene kaar pakken als je op het rode vakje ging staan moest je een roode kaartje pakken en als je op het gele vakje ging staan dan moest je een gele kaart pakken we moesten ondenken wie het glas in nood had ontworpen het was uiteindelijk ellie maar ze wisten het zelf niet zeker nadat gingen we tekenen we moesten onze eigen glas in nood ontwerpen en het was ook nog een heele mooie zaal en groot en als je klaar was met het glas lood tekenen dan moest je het met dikke stift overtrekken en als je helmaal klaar was kon de juf het ophangen in de klas maar we kregen het niet af dat vonden we wel jammer
PRIYA 6DIk ging op woensdag 2 februari met mijn hele klas 6c naar een museum. Ik vond het een mooi gebouw, maar wel een beetje saai. We mochten niet rondlopen, kijken of aankomen. We gingen alleen maar een spelletje spelen en een tekening maken. Een tekening van glas-in-lood.
Aysun � 6CWe gingen met de bus en dat was erg leuk, alleen was de buschauffeur een beetje chagrijnig en ging hij tegen ons schreeuwen. Een mevrouw ging vertellen over het gebouw en wat we gingen doen. Ik vond het niet leuk dat we alleen maar moesten zitten en niet mochten rondlopen en kijken. Er waren veel oude en mooie schilderijen van koninginnen te zien. Er was ook een bar en veel stoelen. Ik vond het leuk om een soort Ganzebordspel te spelen en ook om te tekenen. Bij het spel waren wel veel moeilijke vragen die ik echt niet wist.
Ezgi � 6Cwij gingen woensdag ochtend naar het stichting vereenging monument ik vond het heel leuk en het was heel groot en er konden heel veel mensen in. en we gingen een spel spelen met een dobbelsteen soort van ganzenboord en we haden gewonen maar we gingen ook een soort van raam tekenen en met stiften inkleuren. de gang was heel erg breedt de lengte was ook heel erg lang.toen we naar de school gingen moesten we heel erg lang wachten.en uit eindelijk gingen we naar huis iederen had heel erg honger ik zelf ook.en toen gingen we uit eindelijk gingen we eten en toen gingen we spelen.en toen gingen we naar huis.en toen ging ik ook iets leuk doen.
6a dilara oruc

Meer weten over monumenten in Den Haag? Klik hier verder op de websites!

Soci�teit De Vereeniging in Den Haag
Monumenten website
Rijksdienst Monumentenzorg
Monumenten in Den Haag