Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze Wereldbollenloop in de HofvijverLeerlingen uit de groepen 8 van Basisschool Onze Wereld liepen donderdag 30 september 2010 in een wereldbol middenin de Hofvijver in Den Haag als start van de Internationale Metropolis Conferentie. De Haagse wethouder Norder gaf het startsein voor deze conferentie waar gesproken wordt over wereldwijde migratie en integratie. Kijk ook naar de video bij het WERELDNIEUWS!

 VIDEO uit het NOS journaal


Hallo ik ben kadir ik deed mee aan de wereldbollenloop. Ik was eerst heel erg benieuwt wat er zou geburen. toen we er waren was er een meneer die marc hette hij lechte uit wat je moest doen.en toen kwam de wethouder. En toen moesten de eerste groep beginnen. En als je klaar was kreeg je een wereldbol. je ging steets vallen en ik proberde te lopen maar het lukte niet het was zo moeilijk.
En de meesters gingen ook en het was sssuuuupppeeerrrr leuk.
kadir 8bWe zijn naar wereldbollen loop geweest.
Wij vonden het ook heel intressant,want je bent bij een hele bijzondere plek.En ja kan het niet altijd meemaken?? Dus je kon eigenlijk er maar 1 keer van genieten.Nou ik leg het effe uit : Je loopt dus op water je zit in een wereldbol en je moet proberen, om te lopen. maar dat lukt het meest niet om op het water te lopen.We krjigen er een pakketje bij en daar zat eten in ??En wethouder Norder was er bij om het officieel te openen. Het waren allemaal aardige mensen.
En er kwam ook een man uit Engeland? zijn naam was Mark ! het was allemaal heel gezelig ????
B�sra en Marjam 8d (van de knapste meester van de school)Hallo ik ben Hilal en ik deet mee met de wereldbollenloop.
het was heel erg leuk en gezellig. eerst gingen we lunchen en er was een engelse meneer die heette Mark. hij begeleide ons. Daarna kwam de haagse wethouder en vertelde de bedoeling van deze actie die we deden. later kwam een mevrouw die vertelde hoe we in de bal moesten enzovoort.Uiteindelijk mochten we beginnen. we gingen omstebeurt in de ballen. Ik dacht dat het heel makelijk zou zijn maar dat was het zeker niet! Want toen je op het water kwam,viel je. toen iedereen was geweest gingen we verzamelen en terug naar school!
Hilal 8b

Wereldbollenndag
Donderdag 30 september was het wereldbollendag. We gingen naar de hoofvijver naast de stad en daar stapten we in een hele grote bal en gingen we op het water lopen! Lopen lukte niet, want dat was heel moeilijk. We kregen daar ook snoepjes en drinken en brood en wat cake. We kregen ook een gratis T-shirt met daarop: Metropolis want dat is de organisatie die de ballen hebben geregeld! Verder was de wethouder van Nederland er en kwam de Jeugdjournaal langs. Meester Olaf en meester Aglad hebben ook geprobeerd om op de bal te lopen! Er kwamen veel mensen kijken. Er kwamen ook allemaal mensen bijv. een demonstrant! Dat was niet echt, want de middelbare school Edith stein deed een vossenjacht (ofzo iets). Er was een man uit Engeland die het organiseerde! We hoorde dat de koningin meschien kwam maar later zijden ze dat ze op 1 oktober kwam of op 2 oktober! Pech voor ons maar we hebben tog leuke dingen gedaan..
Umran 8B
hallo,
We gingen naar de La Rey weg. Daar gingen we wachten tot dat de bus kwam. Wij zijn vandaag naar Wereldbollenloop gegaan. Dat is een grote opblaasbal waarin je gaat.
Toen we er waren kregen we een t-shirt dat we moesten aan doen.Je gaat in de opblaasbal lopen op het Hofvijver. Het is niet makkelijk om er in te lopen ,veel kinderen vielen en gingen in de opblaasballon kruipen. De wethouder van Den Haag kwam ook naar de hofvijver toe. De wethouder heet Meneer Norder. Hij vertelde waarom we er waren. Daarna kregen we eten er zat een broodjegezond , koek en we kregen fruit.Daarna kregen we ook snoepjes en drinken. Het was geen lekker weer. Er waren 7 groepen. wij waren groep 7. Meester Olaf en meester Aglad gingen ook in een ballon. Toen gingen we naar de bus. We gingen terug naar school.
Siham , Esra en Dilan 8D


Wereldbollenloop
Ik ben naar wereldbollenloop gegaan.Wereldbollenloop is een ballon op het water je moet eerst in het water gaan daarna ga je op het water daarna moet je opo het water lopen dat was echt moeilijk je ging hele tijd vallen maar dat was wel leuk om te vallen. Daarna ging ze met de touw die bal trekken om eruit te gaan dan gaat iemand anders erin o ja meester Aglad en meester Olaf ging ook in het ballon iedereen ging lachen dat was echt leuk. We kregen ook eten, fruit, drinken, snoep en plastic regenjas. Ik vond heel erg leuk om naar wereldbollloop te gaan !!!!!!!
Busra nur 8aWereld Bollen Loop
Hallo,wij zijn Imane en Selen en wij gaan vertellen wat we hebben gedaan. Wij waren vandaag naar de Wereldbollen loop gegaan in de Hofvijver. Jullie weten vast niet wat het betekent He:-)!! Je gaat dan in een grote bal (2 meter doorsnee)! Eerst is het een gewone zak daar gaa je dan in en dan word er lucht in gepomt (met blote voeten) Ze geven je dan een duwtje en dan val je in het water(natuurlijk in de vol gepompte bal) Je ging steeds snel vallen en je zag de bodem van de vijver en het was koud. Je kreeg voordatje in de bal mocht stappen een groen tasje met daarin fruit,ontbijtkoek en een broodje gezond en spekjes en drinken,snoep en een ongeblaze wereldballon. Zelf vonden wij dat heel erg leuk. Dat was dus onze verhaal.
Imane en Selen 8C

Mijn verhaal gaat over de Werledbollenloop.
we ging naar de hofvijver. daar gingen we in een ronde ballon wat opgeblazen was met lucht en er werd een touw aan vast gemaakt omdat je dan niet zo ver kan gaan aders was je ergens vast en konden ze je niet meer terug trekken dus dat is voor je veiligheid er waren toen ook ehbo's. je kon ook niet zo goed loppen je viel toen de hele tijd om en het was ook heel glad het deed ook een betje pijn want die randen kwammen tegen je voeten aan een het deed best wel pijn. had 1 iemand zijn hand gekneust door die ballon want ze hand bleef ergens klem. DE wethouder van Den Haag was er ook bij hij gaaf ook een intervieuw. eigenlijk zal koningin beatrix de wereldbollenloop open maar wij deden het voor haar plek. op het laast kregen we ook een een wereld ballon en wat te eten en een t-shirt. ja toen naar school gaan dat durde maar 20 min.en toen gingen we naar huis. en klaar!!!!!!!! muhammed 8b
Over Metropolis:
Het internationale Metropolis Project slaat een brug tussen wetenschap, politiek en de praktijk op het gebied van migratie en diversiteit. Het project stimuleert en faciliteert onderzoek op universiteiten en het politieke beleid met betrekking tot deze onderwerpen, onder andere door het organiseren van Metropolis conferenties in verschillende wereldsteden. Den Haag is gaststad van de 15de conferentie.

Kijk ook naar de video bij het WERELDNIEUWS!