Shubh Diwali!Op zondag 3 november 2013 was het DIVALI lichtjesfeest...waarom vier je Divali, wat vier je dan eigenlijk en wat ga je dan doen? In het komende WERELDNIEUWS een videoverslag. Wat weet jij over DIVALI? Typ hier op de website je eigen
verhaal over het DIVALI Lichtjesfeest. Shubh Diwali!

 VEEL PLEZIER ! SUBH DIVALI !
Meester Ton

LEUK
YAGMUR 5C

ik vond het leuk om divali te vieren en dan doe je lichjes aan en die lichjes zet je tuin en slaapkamer en je keuken en in gangen je vierd het thuis en je viert het met iemand.
Gianni 4d

jhoep dwali

zaterdag ging ik mijn huis opruimen.
Toen ik klaar was met opruimen ging
ik de beelden schoonmaken en daar na
ging ik stofzuigen ijgelijk ging ik
alles schoon makken.
Toen ik klaar was met schoon maaken
ging ik slaapen .

zondag begon het echt!!!!!!!
iedereen begon saairwaar
aante toen .
daarna ging ik
om 6 uur bidden en mijn mijdeer ging filmen
en dat vond ik heel leuk en we gingen paarsat eten
en ik vond het lekker om lekker zoete dingen te eten
en ik ging naaarr mij familie daaar ging ikm latdoe eten
en dat vond ik leuk aan dwali en daat was mijn
verhaal van dwali doei lakisha
lakisha 6d
DIVALI LICHTJESFEEST

Traditioneel is DIVALI bekend als "Het feest van het licht". Er worden kleine lampjes (diya's) aangestoken. Deze lampen zijn gemaakt van klei, waarin de lichtjes aangemaakt worden met als brandstof geklaarde boter, ofwel Ghee. Dit geheel heet de Dia. Deze aangestoken Diya's worden in elke ruimte van de woning neergezet.Diwali is voor iedereen. Maakt niet uit voor jong en oud.Dus iedereen mag er aan mee doen.Diwali is een soort feest voor Hindoes.Het is een belangerijke feest, en ook een soort grote feest.Zoals:Kerstmis.Zo is Diwali ook een feest.In alle landen vieren mensen Diwlali.Het vieren van dit feest gaat gepaard met het nuttigen van zoetig eten. Echter in het buitenland steekt men daarnaast ook vuurwerk af. Divali is een vrolijk feest en wordt vaak gevierd in gezinsverband. Het is een feest voor iedereen, voor jong en oud, man en vrouw, arm en rijk.Divali wordt gevierd om het licht te verwelkomen in het leven. Licht wordt namelijk altijd wordt geassocieerd met succes en hoop.Diwali vier je als de zon niet meer schijnt.Dus als het zondsondergang dan is het lekker donker.En dan maken ze kaarsjes aan.En als het mag gaan mensen POOYA doen.Dat is Bidden.En als dat gedaan is dan maken ze lekkere dingen.Ook zoete dingen.Zoals Bara, Rotti,En nog veel meer.
WERELDNIEUWS DIVALI VIDEO:
DIVALI viering in een tempel (mandir) op de Regentesselaan, in de winkel op de Paul Krugerlaan en thuis...Meer weten over het Lichtjesfeest?
VIDEO: DIVALI feest van de SchoolTV BeeldBank

Meer informatie op de DIVALI websites:

Diwali feest Wikipedia
Diwali festival
Diwali feesten
Diwali almanak

shubh diwali!

customisable counter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.