Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groepen 8 naar het Nationaal ArchiefMet het Haags CultuurMenu brengen alle groepen dit schooljaar een bezoek aan een bijzonder museum of expositie. De groepen 8 ging vlak voor en na de herfstvakantie op bezoek bij het Nationaal Archief. Even neuzen tussen kilometers archief van de VOC en zelf aan de slag met papier...lees hier alle verslagen van de leerlingen en de links naar het Nationaal Archief!

 
zeven keer de aarde rond
we waren op bezoek bij de nationale archief we gingen eerst een spel spelen de spel hete kapotte telefoon. toen moesten we splitsen groep 1 en groep 2. toen gingen we met de jufrouw mee naar de archften van de VOC toen moesten we naar de jufrouw luistren ze ging vorlezen. toen moesten we met de lift naar de fijfde etage toen gingen we kijken hoe een heel oud archief kan verotten toen gingen we naar de tweede etace en daar gingen een heel belagrijk archief maken die archief was natuurlijk ge kopeerd. die frouw ging ons uit leggen hoe je dat moest doen. en toen we wegmoesten kreeg juf mas een boek.
de jufrouw zij dat als je alle archiften bij elkaar hebt dat je zeven keer de aarde rond kan
klaar!!!!!!!!!!!!!!!
damla en mantas 8c !!!!!!!!!veel ouden papieren uit 12e eeuw
Vaandag wij kinderen uit groep 8c geweest in"Nationale Archif".Als wij naar binnen kwam, moeten wij onze jassen ophangen.Daarna juf uit Archif delen ons door drie groepen en ,wij begonen met kinderen te spele.Deze spelletje was beetje moeilijk , omdat juf zegt echt moeilijke zien.Een wij met juf gaat naar binnen Archif.Wij gaat in de lift naar boven en daar in de grote kamer zijn veel ouden papieren uit 12e eeuw.Opeens wij gaat na beneden en op ons wachten andere juf .Daarna gaat wij naar andere juf een leeren iets meer over een papier.Als wij zijn klaar met alles pakken we onze jassen en gaan wij naar de bus.
Agnieszka 8cik vond het heel erg leuk en leerzaam
Het Nationaal Archief..
16 Oktober 2008 zijn we naar het Nationaal Archief gegaan (Groep8b). Het Nationaal Archief ligt in Den-Haag, vlakbij het CentraalStation. We werdden opgehaalt door de bus, en ook afgezet. nouja ik zal beginnen bij het begin.

rond 10.00 uur gingen we naar de raleyweg, daar gingen we wachten op de bus.Toen we eenmaal in de bus waren duurde het 15 minuten tot dat we er waren, we moesten even zoeken maar we waren er. De klas werdt in twee�n verdeeld.de ene groep ging naar het Archiefkamer, en de andere groep gingen een soort van blaadjes repareren.

groep 1, het Archiefkamer..

Eerst gingen we naar het Archiefkamer, dat was op de tweede verdieping. Je kon er niet zomaar in, Je moest een pasje hebben waarop staat je toestemming hebt om hier binnentekomen. er mocht binnen ook niet gefotografeerd,Tja dat is wel logisch. het leek net een dolhof zo groot was het! het waren eigenlijk allemaal kartonnenmappen en daarin informatie over de geschiedenis van Nederland.wij kregen les over de VOC (Verenigd Oostindische Compagnie) het was daar koud, want de papieren die ze vroeger gebruikten zijn nog niet zo hard als die wat wij nu gebruikten.dus konden ze snel kapot gaan, en dat willen we niet!

groep 2, Repareren ..

Bij het soort van Blaadjes Repareren kregen we allemaal een oud blaadje waar een gat in zat.we moesten proberen om het gat vasttemaken zegmaar, net als in het echt want niemand wilt iets van de geschiedenis waar een gat in zit.we kregen een soort van lijm wat de mensen van het Nationaal Archief zelf maaktten,Want je weet maar nooit wat de fabriek er allemaal instopt. en een kwast en een stokje, en dan beginnen maar.. Als je klaar was mocht je er een gewichtje opzetten van ongeveer een kilo,En de kunstwerken worden zosnel opgestuurt..

NouJa dit was mijn verhaal.. ik hoop dat jullie nu meer teweten zijn gekomen over het Nationaal Archief. En ik vond het heel erg leuk en leerzaam, Ik hoop dat in de toekomst meer kinderen naar het Nationaal Archief kunnen gaan. Owja we hebben ook nog een boek gekregen, Over de VOC(Verenigd Oostindische Compagnie)
-xx- Samantha 8bhele ouwe letters (sierletters)
hoi hoi,
error:Cannot open file "D:\internet\root\www\nldata\onzewereld\uimages\8c Ouafae Ouarssasse.jpg". The system cannot find the file specifiedwe waren vandaag met de klas naar iets gegaan het was heel erg leuk en we gingen in een groepje splitsen we gingen met de bus en we deden er 20/25 min over.
en daar op die plek waren er hele ouwe dingen de oudste was van 't jaar 1200 er waren zelfs over vo�(verengide oost indische compani�)en ook de wi� (west indische companie) er waren ook een heleboel dingen van heel vroeger en ook hele ouwe letters (sierletters) en de natsionale archief was heel erg bevijligd je komn alleen maar met een pasje naar binnen daarom kwam een begeleider mee om de deuren te opennen ik heb ook heel erg veel geleerd !!!!!
xxx samed en ouafae 8c


Nog even rondkijken in het archief?
website Nationaal Archief