Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een Technisch Dagje uit in DelftKishan, Fatma, Dilan, Niyaaz en Ibrahim uit de groepen 6 gingen samen met Kishan's vader en meester Henk een dagje uit naar de Technische Universiteit in Delft; daar was de Benelux-finale van de First Lego League en er waren veel technische proeven en experimenten om zelf te doen en te beleven...

 Op zaterdag 7 januari 2007 gingen wij (Kishan, Fatma, Dilan, Niyaaz en Ibrahim) met Kishan´┐Ż s vader en meester Henk naar de TU Delft. TU betekent Technische Unieversiteit Delft. We gingen daar naar toe omdat de BENELUX FINALE FIRST LEGO LEAGUE bezig was. We gingen eerst iets drinken in de kantine. Daarna gingen we naar de stand met vloeibare stikstof. Vloeibare Stikstof is 200 graden onder 0. Dat is erg koud. Ze gingen een banaan in de Vloeibare Stikstof doen ongeveer 2 minuten en toen werd die zo hard dat je ermee een spijker in het hout kon slaan. Vloeibare Sikstof gebuiken dokters ook (om wratten weg te halen). Daarna gingen we naar een tentoonstelling, de W-show. Dat ging over mensen en werktuigbouwkunde. De show was leuk. Ik (Ibrahim) en ik (Kishan) mochten met een hele grote houten hamer op een machine slaan. Dan werd er een steen en een stuiterbal platgedrukt.

Daarna gingen we robots programmeren, maar hij ging de verkeerde kant op. In de pauze gingen gingen we wat drinken en daarna weer naar de vloeibare stikstof. Ze hadden een doodnormale tennisbal die deden ze in de vloeibare stikstof. Toen haalde ze het weer eruit en het was zo hard als een baksteen. Als je er dan op slaat dan breekt hij in duizend stukjes. Toen gingen we in de Discovery-truck met spektro spelen en onze haren bekijken onder de microscoop en toen gingen we naar huis.
We hadden veel lol in de auto en we gingen we een patatje eten.

Het was een leuke dag .
Groep 6B

Meer weten?
Klik hier door naar de website Technische Universiteit Delft