Bezoek staatssecretaris Adelmund

Staatssecretaris Karin Adelmund bezocht op 16 november Basisschool Onze Wereld.
Zij maakte kennis met de aanpak van de onderwijskansen en sprak hierover met leraren en onderwijsassistenten. De staatssecretaris werd bij dit bezoek vergezeld van enkele kamerleden en de wethouder van Onderwijs van Den Haag Pierre Heijnen. De discussie werd geleid door Jantine Kriens, landelijk procesmanager Onderwijskansen.

 

In het onderwijskansenplan van de basisschool Onze Wereld is er niet voor gekozen om specifieke accenten te leggen in het onderwijsprogramma (bijvoorbeeld taal-, rekenonderwijs of ICT). De school wil op alle fronten kwalitatief onderwijs bieden. Om dit te realiseren investeert de school bijzonder intensief in het optimaliseren van de leerkrachtprestaties. Een krachtig schoolmanagement en een goede coaching van leerkrachten zijn hierbij de kernbegrippen.
Er werken momenteel 24 LIO-stagiaires en onderwijsassistenten. Door middel van opleiding en coaching van deze mensen blijkt Onze Wereld in staat om goed onderwijs te bieden.

Fotocollage hieronder; klik hier voor het videoverslag
(video te zien via het intranet en nog niet via het internet)

Terug naar het archief schooljaar 2001-2002


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Deze pagina wordt beheerd door John Huiskens

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.