Gevangen in de Poort In het jaar 1280 vormde de poort aan het Buitenhof de hoofdpoort tot het slot van de Graven van Holland, nu het Binnenhof. In 1428 werd deze Voorpoort van den Hove ook een gevangenis; De Gevangenpoort. De groepen 8 brachten met het Cultuurmenu een bezoek aan dit bijzondere gebouw in het centrum van Den Haag.

 

 

De Gevangenpoort

Er zijn veel strafkamers. Ze martelen je als je iets fout heb gedaan. Bv je voor schut zetten, brandmerken op je lichaam, je botten breken e.n.z. Je kon daar ook kistjes openen met een code. En in die kistjes waren straffen en wat je voor die straf moet doen. En mensen in die tijd waren zo dun dat sommige door de wc pot waren ontsnapt.  Rijke mensen mochten geld geven en eten bestellen of geld geven en mochten uit de gevangenis gaan. In de strafkamers van de arme was het heel koud en donker.

 Sena & Dawid 8A

het was leuk in het gevangenpoort maar ook heftig en ik vond iets wel leuk dat is toen we de puzzel gingen maken. Abdeljaouad 8D

Meer weten over de geschiedenis van Den Haag?
Klik hier verder naar de websites!
De GevangenPoort
Haagse Scholen
Haagse Tijden
 

 

 

customisable counter


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.