Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geloven in Den HaagBezoek aan een moskee, een kerk, een tempel en een synagoge. Bij de groepen 6 gaan telkens een aantal leerlingen zelf een kijkje nemen in alle geloofshuizen in Den Haag. Soms een klein gebouw, soms een groot monument met een rijke historie, maar altijd met een bijzondere rondleiding.

 


wij waren naar de synagoge ge gaan met paar kinderen van groep 6 we stonde bij de halte we gingen in de tram we moesten heel snel er in gaan anders ging de deur dicht.
we waren onderweg naar de synagoge,en we waren er al en toen moest jufrouw ulker aanbellen toen ging de deur open toen gingen we naar binnen en we zagen een monument en een joodse man.
toen ging de man praten hij zij dat we naar de zaal moesten hij zij dat we geluk hebben want iemand ging trouwen en er waren heel veel dingen achter gebleven.
de man ging over de joden vertellen en de oorlog tegen de duitsers er waren 500 mensen die lid waren van de synagoge er was nog 1jongen die jood was. en hij was lid van de synagoge.ze werden vergast sommige werden niet vergast ze moesten bewaker zijn of slaaf.ze werden naar consetratiecamp, gestuurt en we gingen veel foto'smaken. De tenach werd versiert met veel kleuren dat was de versiering en er was ook een besgerming. ze hadden dierenhuid blaatje en het scheurde niet en ze gebruikte veer en inkt als ze fout hadden dan konde ze niet gummen moest je opnieuw beginnen.en bij terug weg zagen we de hof vijfer waar de 2e kamer zit en de toren waar de primier Mark Rutte en we zagen de gevangene poort en het was heel leuk
tot de volgende keer Eyup en Baran 6c
vandaag zijn wij naar de synagogen geweest.
toen zijn we met de tram naar de synagoge geweest.
de man/heer had ons een rondleiding gegeven, toen had hij het over de joden vertelt.
de man had rollen laten zien ,die waren heilig voor de joden,er was ook een bescherm deken erop. het was een gezellige dag ^^ toen hebbben we een broodje genommen.
maar toen de broodjes ^^ op waren moesten we vertrekken en wachten de we af bij de tram halte :) maar in de tram was het heel warm wow maar wel gezellig.
en omdat we met de tram waren gegaan moesten we naast onbekende mensen zitten dat was best cool hahah:( maar weet je wat het leukste was als je bovenste benden leest weet je het hahah. en toen moeste we een beetje lopen :( ah en uiteindelijk waren we op school jeh!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ikram & eylul
Volgende keer gaat weer een andere groep leerlingen uit de groepen 6
samen op bezoek bij een moskee, een kerk en een tempel in Den Haag.customisable counter