Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Straffen in Den Haag'Het was wel zielig voor de mensen die dit vroeger mee moesten maken' schrijft Eylem uit groep 8b. De groepen 8 bezochten afgelopen maand een tentoonstelling over de geschiedenis van de GevangenPoort in Den Haag; wegens verbouwing was de expositie tijdelijk te zien in het Haags Historisch Museum. 'Maar hoe het vroeger ging,ging het gelukkig niet meer nu.'

 we gingen naar museum van het gevangen poort het was leuk we gingen met 2 groepen en ik had veel geleerd en er waren hele mooie schilderijen te zien. We gingen steeds in kamers en toen gingen we hele tijd praten en we gingen spelletjes spelen, de meisjes stonden voor. Het was 3-1 voor meisjes en de juf had veel foto,s gemaakt. de straffen van vroeger vind ik heel erg. ze gingen slaan en bekogelen met paardenpoep.
gelukkig is nu niet meer zo, nu ga je de gevangnis in.
muhammed 8bik ben Eylem. Ik ben 16 maart naar het museum De Gevangen Poort geweest.Ik vond het leerzaam en heb er veel van opgestoken. We hebben veel over de straffen van vroeger gehoord. We hebben ook allerlei beelden ervan gezien. Mensen kregen vroeger best wel zware straffen.Bijvoorbeeld:Als iemand diefstal had gepleegd,dan moest die gene eerst 2 a 3uurtjes in de gevangenis zitten.En als die gene daarna zijn straf niet wil bekennen, dan kreeg die gene eerst martellingen en dan pas als hij had bekend kreeg hij zijn straf.
Ik vindt dit niet normaal.Maar hoe het vroeger ging,ging het gelukkig niet meer nu.
We hebben ook opdrachten gemaakt. Het was wel zielig voor de mensen die dit vroeger mee moesten maken.
Met vriendelijke groet:Eylem 8bhoi, ik ben mihirban
wij zijn met de hele klas 16 maart naar de gevangen poort geweest. het was heel leuk we keken allemaal oude dingen over de straffen van vroeger . die nu niet meer bestaan . Je had allerlei schilderijen van iedereen die toen bestonden. vroeger kregen mensen zware straffen gelukkig nu niet meer. het was heel leerzaam , we hebben opdrachten gemaakt en geleerd. dit was mijn verhaal
mihriban 8bMet groep 8B gingen we naar het museum gevange poort. we gingen leren wat voor straffen 400 jaar geleden waren ,maar het was jammer dat we niet in de gevangene poort mogten want ze gingen het gebouw verbouwen. We gingen spelletjes doen ,en we gingen naar verhalen luisteren van het gevange poort. er waren rare straffen 400 jaar geleden zo als: je werd aan een paal vasgebonden en je werd bekogeld met paarden poep en doeie ratten je kon ook dood gemaakt worde of ze gingen je lichaams delen snijden als je rijk was en je werd opgepakt kon je lekker eten eten maar als je arm was droge brood en vies water. de rijke mensen mosten hun eten zelf betalen ,soms kreeg je zelfs blok aan je been mochten ze je ook bekogelen.
mehmet 8bDe groep 8b ging naar de museum.
we gingegn over de straffen van vroeger praten.
Zoals dat je werd opgehagen en werd bekogeld met paarden poep en ratten en je had ook een straf dat al je botten werden gebroken en als al je botten waren gebroeken krijg je een klap op je hart en toen was je dood. Het was heel leuk.Maar we gingen niet in de gevangen poort zelf we gingen naar een anderen gebouw want de gevangen poort is aan het verbouwen! we hadden ook echte messen gezienwaar mee je werd vermoord als je iemand had vermoord of ging stelen. we hebben heel veel informatie gekregen!!!
je had ook een brand merk als je iets niet goed hebt gedaan dan kreeg je maar ook niet weer te erg dan kreeg je een brand mer op j ehand hat heel heet is iets van 650 grade celsius!! elke stad had zijn eigen brand merk!
groep 8b