Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Techniekproef....LIVE streaming via Internet TVEen proef om een techniek-proef in meerdere klassen tegelijk te doen...door middel van LIVE streaming video! In de schakelklassen stond een computer ingelogd naar de BRIEVENBUS op de website van Onze Wereld; zo konden direct antwoorden worden gegeven en vragen worden gesteld. Via een andere computer en ook via de beamer kon de LIVE streaming uitzending via SURFNET worden gevolgd.Spannend!

 

De LIVE-uitzending duurde ongeveer 30 minuten en werd gerealiseerd via SURFnet met 1 camera en 2 webcams, 1 laptop, korte vooraf gemaakte filmpjes tussendoor, onderzoek door meester Rien en meester Theo met hulp van de leerlingen Farah uit schakelklas 6-7 en Nur uit schakelklas 5-6.


In totaal gingen binnen het half uur vanuit de schakelklassen 25 emails heen en weer met berichten via de BRIEVENBUS op de website van Onze Wereld; zijn we te zien en staat het geluid wel goed? Verder veel vragen over de vorderingen van de proef...de Techniekproef ging deze eerste keer over de band van MOBIUS.
Wat is dat nou weer?


In de schakelklassen werd via de computer en de beamer meegedaan aan deze eerste techniekproef; voor de techniekproef had je nodig: 6 stroken papier van dezelfde kleur, plakband, 2 viltstiften (verschillende kleuren) en een schaar.

De proef-uitzending staat hieronder (in stukjes geknipt)
op de website om het nog eens te bekijken.

LIVE streaming uitzending deel 1
LIVE streaming uitzending deel 2
LIVE streaming uitzending deel 3
LIVE streaming uitzending deel 4
LIVE streaming uitzending deel 5
LIVE streaming uitzending deel 6

We vonden het een leuke proef. Wij zouden het nog een keer willen doen hoor. Het is leuk gewoorden groep 5/6
het is super gaaf
groep 6\7
we vinden het een leuke proef hoor. Het is gaaf gewoorden.
groep 5/6

Na afloop van de allereerste geslaagde streaming uitzending gingen meester Rien, meester Theo, Farah en Nur een gebakje 'proeven'...dus kwamen er weer mailtjes...
maar meester krijgen we ook een cakeje het is eigenlijk niet eerlijk he groep 5/6
kunt u eentje door het smart boord sturen
groep 6/7


Meer weten over meneer Mobius?
Mobius Wikipedia
De Mobiusband