Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kinderboekenweek 2012 Hallo Wereld!


'HALLO WERELD' is het thema van de kinderboekenweek 2012! Elk jaar is er extra aandacht voor kinderboeken. Met wereldboeken in de bibliotheek aan het Hobbemaplein, activiteiten met BOEKIDS en in ons WERELDTHEATER zijn voorstellingen en presentaties te zien....Hallo Wereld! En hebben jullie samen het kinderboekenweeklied gezongen? Klik verder voor informatie, berichten en links!

 


Belangrijke en leuke links voor de kinderboekenweek 2012:
Kinderboekenweeklied HALLO WERELD
WEBSITE Kinderboekenweek 2012
WEBSITE Yurls kinderboekenweek 2012
WEBSITE Kinderboekenweek geschenk
WEBSITE bibliotheek Transvaal
WEBSITE Kinderboekenmarkt Atrium zondag 14 oktober

MAANDAG 1 OKTOBER: TURKSE SCHRIJFSTER SEVIM AK IN HET WERELDTHEATER!

Met trots presenteert BOEKIDS tezamen met uitgeverij Manteau
het eerste Turkse kinderboek in het Nederlands!
Dit boek heet �Mol en de Levende Dingen� (Een modern Turks Sprookje) van de populaire Turkse schrijfster Sevim Ak. 'Mol en de Levende Dingen' is een prachtig kinderboek over het ontdekken van jezelf en je plaats in de wereld.
De schrijfster zal Nederland en Belgi� bezoeken en samen met de vertaalster Hamide Dogan optreden op verschillende locaties in beide landen.
Als opening van de kinderboekenweek 2012 presenteert de Turkse schrijfster Sevim Ak de eerste versie aan Marjan Hammersma (Directeur Generaal Cultuur en Media) minister; dit gebeurt op 1 oktober in ons WERELDTHEATER! Leerlingen uit de groepen 7 geven een modeshow en het kinderkoor van Onze Wereld zingt het kinderboekenweeklied 'Hallo Wereld'


WERELDTHEATER
VRIJDAG 5 OKTOBER 14.00 UUR:
VOOR DE OUDERS

PAPA,MAMA, WIL JE VOORLEZEN?
Speciaal voor de ouders in het WERELDTHEATER:
Juf Liesbeth van de bibliotheek Transvaal komt u van alles uitleggen over de bibiliotheek en hoe leuk en belangrijk het is om voor te lezen. Met veel tips en trucs voor samen lezen, luisteren en leren!
Leerlingen uit de groepen 4 brengen ook een bezoek aan de bibliotheek om samen naar 'wereldsprookjes' te luisteren en te kijken! En in de bibiliotheek zijn nog veel meer actitiveiten tijdens de kinderboekenweek. Kijk voor het programma op de website van de bibliotheek Transvaal of ga langs in de bibliotheek aan het Hobbemaplein!
'HALLO WERELD' in het WERELDTHEATER OP 11 EN 12 OKTOBER 2012
De groepen 4 t/m 8 gaan hun eigen spetterende wereldvoorstelling
maken in het WERELDTHEATER.
Al varend over de baren reizen we van land naar land
samen met ontdekkingsreiziger Stanley L.
kapitein Kraak en zijn matrozenkoor.
Samen zijn ze op zoek naar een schat....schip AHOI!
LAND IN ZICHT!


ZONDAG 14 OKTOBER 2012: KINDERBOEKENMARKT ATRIUM DEN HAAG
Dit jaar op 14 oktober 2012 is in het Atrium de kinderboekenmarkt. De Kinderboekenmarkt is de Haagse afsluiting van de Kinderboekenweek 2012 ook in het teken van het thema 'Hallo Wereld!'
Het wordt een dag vol nieuwe verhalen, verschillende talen en muziek. Op de Kinderboekenmarkt zijn voor alle leeftijden boeken te vinden. Zo komen ook verschillende schrijvers en illustratoren, zoals Geronimo Stilton, Sevim Ak langs om boeken te signeren en bespreken zij hun nieuwste boeken. Voor het programma klik door de WEBSITE Kinderboekenmarkt Atrium zondag 14 oktober
WERELDTHEATER VOOR DE GROEPEN 1,2 EN 3: BEZOEK UIT EEN BOEK OP 15 EN 16 OKTOBER 2012
Theater met poppen door THEATER JOHN DE WINTER: Sara krijgt voor haar verjaardag een piratenboek, een gouden ketting, en twee poppen: een engel en een soldaat. Die nacht komt het speelgoed tot leven. De piraten uit het boek stelen de gouden ketting. Ook de soldaat probeert de piraten tegen te houden, maar de piraten nemen hem gevangen op hun boot. Een spannend avontuur op een echt piratenschip begint. Een vrolijk verhaal vol soldatenmoed, piratenhumor en engelengeduld.
Een theatervoorstelling voor de groepen 1, 2 en 3 in het WERELDTHEATER!
Ik hoop dat dit jaar dat kinderboekenweek leuk wordt.
En ik vind dat liedje super leuk en ik ken dat leidje al.
Ik vind kinderboekenweek leuk omdat, ik lezen super leuk vind tenzei het een leuk boek is !!!:) Hallo wereld wereld de wereld is van mij Er is ruimte zat,kom er lekker bij !! :) ....................................enz.
doeii <3 xxx="" kus="">
ikram daoui 8c

ik ken deze liedje ik vind het liedje heel erg leuk en mooi .
sena 7c

IK hoop dat het hel leuk en gezellig wordt veel plezier !!!!!!!!!!
Dilara g en bersu en fadia en Dilara o Groeten

Nouu ik wacht er opp wachten wachten
en ik hoop dat het echt een hele leuke week wordd
doeii francess 7c

ik vindt dit super gaaf en leuk X D
Salma 7d


customisable counter